PROIECTE IMPLEMENTATE
Home / Proiecte / Proiecte implementate

1. Proiectul NEWS - Obiectivul strategic al proiectului NEWS este dezvoltarea unui sistem de logistica eco-friendly si eficient din punct de vedere energetic de cai navigabile de transport intern de nave adaptat cererilor pietei prin utilizarea unor nave de transport fluvial cu capabilitati navigationale inovatoare.

2. Proiectul MITKE - obiectivul său este de a construi o platformă transnaţională şi inter-regională pentru transferul de cunoştiinţe şi bune practici în ceea ce priveşte spaţiile pentru afaceri şi parcurile industriale, proiectul fiind finanţat prin programul INTERREG IVC.

Mai multe detalii găsiţi în fişa de proiect.

Colecţia de bune practici ale partenerilor (parcuri industriale, programe de sprijin pentru antreprenoriat, incubatoare de afaceri, etc.) poate fi descărcată aici. În cazul în care doriţi mai multe informaţii pentru transferul uneia dintre bunele practici, vă rugăm să ne contactaţi la office@adrvest.ro .

Pentru mai multe informatii va rugam consultati site-ul proiectului MITKE.


3. Proiectul FRESH - obiectivul proiectului este de a integra componenta de inovare "eco" în strategiile de inovare regională şi alte documente de planificare ale partenerilor şi de a crea instrumentele regionale care favorizează în acelaşi timp creşterea economică şi protejarea mediului înconjurător, proiectul fiind finanţat prin programul INTERREG IVC.

In cadrul proiectului FRESH, se identifica o serie de bune practici, cea mai importanta fiind "Codul Constructiilor Sustenabile" din Marea Britanie. Documentul poate fi accesat aici.
Pentru mai multe informatii va rugam consultati site-ul proiectului FRESH.

4. Proiectul PROSESC - obiectivul principal al proiectului este să îmbunătăţească politicile europene privind sustenabilitatea ecologică şi competitivitatea sectorului de transport rutier prin sprijinirea serviciilor de suport pentru acesta, proiectul fiind finanţat prin programul INTERREG IVC.

Pentru mai multe informatii va rugam consultati site-ul proiectului PROSESC.


5. Proiectul CO2FREE - obiectivul general al proiectului CO2FREE este de a oferi autorităţilor regionale şi locale instrumente specifice pentru abordarea conceptelor de eficienţă energetică şi transport durabil, prin dezvoltarea unor planuri de acţiune în colaborare cu actori regionali interesaţi, care vor fi implementate în cadrul viitoarelor programe  de dezvoltare finanţate prin Fondurile Structurale, în fiecare regiune parteneră, proiectul fiind finanţat prin programul INTERREG IVC.

Pentru mai multe informatii va rugam consultati site-ul proiectului CO2FREE.