ŞTIRI
Home / Ştiri

S-a lansat programul de dezvoltare de incubatoare

11.09.2009

Agenţia pt. Implementarea. Proiectelor şi Prograelor. pt. Întrep. Mici şi Mijlocii a lansat Procedura de implementare a Programului naţional multianual pe perioada 2002-2012 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.

 Programul are ca obiectiv general dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din România, prin înfiinţarea unor noi incubatoare de afaceri, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei incubatoarelor de afaceri deja existente.

Beneficiarii Programului sunt potenţiali întreprinzători care intenţionează să înfiinţeze o întreprindere în conformitate cu legislaţia naţională sau întreprinderi deja înfiinţate, cu cel mult 2 ani de activitate de la data înregistrării cererii pentru înscrierea în incubator, care, la data solicitării, îndeplinesc cumulativ condiţiile de încadrare în categoria IMM-urilor, stabilite de Legea nr.346/2004.Contravaloarea alocaţiei de la bugetul Programului pentru reabilitarea spaţiilor fiecărei locaţii destinate desfăşurării activităţii de incubare este de maximum 500.000 lei pentru incubatoarele noi şi de maximum 200.000 lei pentru incubatoarele existente, aprobate pentru a intra în procesul de modernizare şi/sau de extindere. Pentru dotarea şi utilarea incubatoarelor noi se va aloca o sumă maximă de 130.000 lei, iar pentru reutilări, ca urmare a uzurii fizice şi morale a dotărilor şi echipamentelor existente la incubatoarele în funcţiune, o sumă de 50.000 lei.

 Beneficiile Programului se materializează prin punerea la dispoziţia beneficiarilor acestuia de spaţii de birouri, spaţii de producţie, în limita disponibilităţii acestora în cadrul incubatorului de afaceri, închiriate în condiţii avantajoase, servicii administrative prestate prin intermediul administratorului incubatorului, asistenţă şi consultanţă de specialitate acordată contra cost, la preţuri avantajoase, de către sau prin intermediul administratorului incubatorului, precum şi de alocaţii financiare nerambursabile.

 Mai multe informaţii puteţi citi aici. 

< inapoi