POVEşTI DE SUCCES
Home / Poveşti de succes

TMD Friction Romania SA - proiect coordonat de TMG Romania si asistat de ADR Vest

02.03.2010
TMD Friction Romania SA - proiect coordonat de TMG Romania si asistat de ADR Vest

TMD Friction este cel mai mare producător din lume de materiale cu proprietăţi speciale de frecare şi componente destinate sistemelor de frânare la autoturisme. Cu 3800 de angajaţi pe plan mondial, TMD Friction produce 1 milion de produse pe zi. Cu 13 unităţi de producţie în nouă ţări pe trei continente, precum şi 3 centre de cercetare la Leverkusen (Germany), Troy (USA) şi Indaiatuba (Brazil) TMD Friction este unul din cei mai importanţi funizori din industria auto din lume.

În anul 2006, reprezentanţii TMD Friction, împreună cu preşedintele companiei Dl. Derek Whitworth, au venit în Regiunea Vest vizitând mai multe locaţii cu terenuri publice puse la dispoziţie de ADR Vest. Două locaţii au fost luate în considerare în final iar cea de la Caransebeş a fost aleasă ca fiind cea mai potrivită pentru acest proiect de Investiţii.

Fabrica din Caransebeş ocupă o suprafaţă de 14400 mp pe un teren de 67500 mp şi este localizată la ieşirea din Caransebeş către Oţelu Roşu (Haţeg). Cu o investiţie iniţială de 10 milioane Euro, fabrica TMD Friction de la Caransebeş este una dintre cele mai importante unităţi de producţie din judeţul Caraş - Severin.

 

 

< inapoi