CLUSTERE
Home / Clustere

Clusterul Regional pentru Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor Regiunea Vest Romania


Concurs pentru ocuparea postului de Expert pentru Activitati de Suport a Clusterului Regional TIC

Clusterul Regional TIC - Regiunea Vest Romania scoate la concurs postul de:

 • EXPERT PENTRU ACTIVITATI DE SUPORT A CLUSTERULUI REGIONAL TIC

Termenul limita pentru depunerea dosarelor de concurs este vineri, 29 mai 2015, ora 13:00. Concursul va avea loc la sediul Clusterului Regional TIC din Timisoara (str. Proclamatia de la Timisoara, nr.5). Informatii suplimentare privind conditiile specifice de participare, bibliografia, actele necesare pentru dosarul de concurs pot fi obtinute la tel.: 0256-491981, 491923. Persoana de contact: Călin Chirfot, Consultant Resurse Umane.

Fisa Aplicantului - Expert pentru Activitati de Suport a Clusterului Regional TIC

Bibliografie - Expert pentru Activitati de Suport a Clusterului Regional TIC


***

Consortiul Ro-Boost SMEs


Misiune economica in Irlanda, in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest din România (partener Enterprise Europe Network), cu sprijinul ERNACT - Reţeaua Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor, organizează o misiune pentru companii în perioada 27 - 28 mai 2015. Misiunea va avea loc în Irlanda si este dedicată IMM-urilor din România active în sectorul TIC. Scopul misiunii este de a stimula dezvoltarea de parteneriate de afaceri și de cercetare în domeniul tehnologiei informațiilor si comunicatiilor între firmele din Regiunea Vest și cele din Irlanda.

Evenimentul este dedicat firmelor și organizațiilor de cercetare din cadrul Clusterului Regional TIC din Regiunea Vest și firmelor selectate din Irlanda, în special firmelor care dezvoltă soluții TIC (SaaS, PaaS, servicii cloud și Multi Clouds, IoT etc.), furnizorilor de servicii TIC și cercetătorilor care caută parteneri pentru a-și dezvolta în continuare cercetarea.

În timpul acestei misiuni companiile românești vor vizita entități de cercetare și dezvoltare active în domeniul data analytics / big data și soluții de ultimă generație în sectorul IT, vor participa la intalniri cu organizațiile irlandeze și vor discuta oportunități de afaceri în cadrul întâlnirilor prestabilite cu firme IT și cu alte companii care caută progresul afacerii prin soluții digitale.

Agenda poate fi consultata aici...

Firmele romanești și cele irlandeze își vor acoperi costurile de deplasare și de  cazare. Participarea la acest eveniment este gratuită.

ADR Vest, partener în cadrul rețelei Enterprise Europe Network va sprijini IMM-urile românești și irlandeze de-a lungul întregului proces prin:

 • Stabilirea de contacte în Irlanda și pregătirea misiunii;
 • Programarea intalnirilor  bilaterale in conformitate expresiile de interes formulate;
 • Sprijinirea companiilor românești cu pregătirile preliminare de călătorie în Irlanda;
 • Asistarea înainte, în timpul și după misiune - inclusiv cunoașterea pieței, a nișelor sectoriale și a modelelor de afaceri, varietate culturală, negocieri;
 • Oferirea de servicii de consultanță complementare care decurg din misiune, inclusiv mijloace de susținere a cooperării transfrontaliere a IMM-urilor (oportunități de finanțare, drepturi de proprietate intelectuală, noutăți tehnologice, etc.).

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest organizează această misiune in contextul  cooperarii anterioare dintre Regiunea Vest România și ERNACT - Reţeaua Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor (http://www.ernact.eu/) și vizează abordarea provocărilor în domeniul TIC din Europa și în special a celor din Regiunea Vest și Irlanda.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact, Dl.Cristin Cistelecan, 004 0256 491 923, cristin.cistelecan@adrvest.ro.

***

Asociaţia „Clusterul Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - Regiunea Vest România" a fost înfiinţată în data de 1 iulie 2011, la iniţiativa unui număr de 26 de membri fondatori, organizaţii publice şi private care acţionează în sectorul TIC regional, şi anume: consilii judeţene şi primării, universităţi, întreprinderi de diferite dimensiuni, româneşti şi multinaţionale, structuri de suport pentru afaceri.

Clusterul Regional TIC - Regiunea Vest România a fost înfiinţat cu scopul de a promova şi a susţine întreprinderile regionale TIC pentru a deveni actori pe piaţa globală, generatori de produse proprii, sub un brand regional puternic.

Această viziune este susţinută prin intermediul următoarelor obiective specifice ale clusterului:

 • Evoluţia modelului de business în sectorul TIC regional dinspre comerţ şi servicii către consultanţă şi produse proprii
 • Consolidarea sectorului TIC regional prin crearea unor centre de cercetare-dezvoltare şi creşterea ponderii produselor cu valoare adăugată mare
 • Integrarea ofertei de educaţie cu nevoile mediului de afaceri în sectorul TIC regional
 • Menţinerea resursei umane TIC în Regiunea Vest
 • Crearea unui context regional favorabil afacerilor TIC şi prioritizarea investiţiilor publice în sector, precum şi atragerea de noi resurse şi investiţii

Este important de menţionat faptul că sectorul TIC reprezintă unul dintre principalele motoare de dezvoltare a economiei Regiunii Vest, deţinând o cifră de afaceri de 4 milioane euro (2009) şi un număr total de 12.000 de angajaţi în sector (2009). Întreprinderile produc, în mare parte, software, hardware, realizează comerţ sau oferă consultanţă. De asemenea, sectorul tinde să fie unul inovativ, astfel încât întreprinderile sunt din ce în ce mai motivate să dezvolte produse proprii, cu proprietate intelectuală, care să contribuie la conturarea unui brand regional pe piaţa europeană şi nu numai.

Consiliul Director al Asociaţiei este format din:

 • Preşedinte - D-nul Sorin Maxim din partea ADR Vest
 • Secretar - D-nul Ovidiu Şandor din partea Modatim Business Facility
 • Membri - coordonatori ai celor 5 comisii de specialitate:

 1. Coordonator Comisia de Administraţie - Vicepreşedinte D-nul Adrian Florin Ţolea din partea Consiliului Judeţean Arad
 2. Coordonator Comisia de Educaţie-Instruire - D-na Dana Petcu din partea Institutului E-Austria
 3. Coordonator Comisia de Cercetare-Dezvoltare-Inovare - D-na Delia Golcea din partea OCE Software
 4. Coordonator Comisia de Dezvoltare de Afaceri TIC şi Start-up - D-nul Horaţiu Moldovan din partea Lasting System
 5. Coordonator Comisia de Internaţionalizare -Sabin Totorean din partea Alcatel Lucent

Structurile Onorifice ale Asociaţiei sunt reprezentate de către personalităţi marcante ale sectorului, şi anume:

 • Varujan Pambuccian - Preşedinte Onorific, membru în Comisia de IT a Camerei Deputaţilor, Profesor Politehnica Bucureşti
 • Dan Bedros - Membru, fost Preşedinte şi Director General Alcatel Romania, fost Vice-Preşedinte la Alcatel-Lucent pentru Europa de Est, Preşedinte al Consiliului Strategic al Thales Romania
 • Virgil Marton - Membru, fost Coordonator de unitate strategică a HP, fost Responsabil telecomunicaţii pentru Europa al Lucent
 • Radu Georgescu - Membru, Preşedinte al Axigen/GECAD Technologies, Avangate, GECAD NET şi Director al GECAD ePayment
 • Silviu Hotăran - Membru, fost Director General al Microsoft România, fost Director al Microsoft Europa de Est şi fost Director General la CIEL România

Această iniţiativă a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest este un rezultat al Strategiei de Inovare Regională 2009-2013 şi face parte din activităţile şi proiectele prin care ADR Vest sprijină sectoarele strategice ale Regiunii Vest.

Membri:

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Consiliul Judetean Arad

Consiliul Judetean Caras-Severin

Consiliul Judetean Timis

Primaria Municipiului Arad

Primaria Municipiului Deva

Primaria Municipiului Timisoara

Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad

Universitatea "Politehnica" din Timisoara

Universitatea de Vest din Timisoara

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad

Alcatel Lucent Romania SRL

ACI Worldwide SRL

SSI Schaefer SRL

Lasting System SRL

OCE Software Romania

Kathrein Romania SRL

Flextronics Romania SRL

Institutul E Austria

SC Vox Filemakers Solutions SRL

Modatim Business Facility SA

ETA 2 U SRL

Genisoft SRL

Intuitive Software SRL

S.C. HIGH-TECH SYSTEM & SOFTWARE SRL

SC Digital Geek SA

Asociaţia Tehimpuls

Haufe-Lexware

Unifiedpost

M2M Smart Systems

Interlink Banat