ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Angajatorii din Regiunea Vest cauta oameni noi

Data: 14.06.2012

Directorii firmelor din regiunea de vest a României sunt cei mai optimişti din ţară. Ei anticipează că economia va creşte puternic şi vor fi nevoiţi să angajeze noi oameni. Creşterea ar urma să fie de 20%.

Angajatorii români anticipează un ritm stabil al angajărilor pentru trimestrul al treilea din 2012, arată ultimul studiu Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă. În urma ajustării valorilor previziunii, astfel încât să se ţină cont de variaţiile sezoniere, Previziunea Netă de Angajare se situează la valoarea de +10%, menţinându-se relativ stabilă atât faţă de prognoza raportată în trimestrul anterior, cât şi faţă de cea raportată pentru aceeaşi perioadă anul trecut. Majoritatea angajatorilor (64%) nu intenţionează să facă vreo modificare în ceea ce priveşte structura de personal din companiile lor, în timp ce unu din patru angajatori ne indică o creştere în activitatea de angajare pentru perioada următoare.

„În general, angajatorii plănuiesc să-şi menţină nivelul actual al forţei de muncă în perioada lunilor de vară. Analizând evoluţia Previziunii din ultimul an observam o activitate de angajare care continuă să se menţină la un ritm constant", a declarat Valentin Petrof, country manager al ManpowerGroup România. "Prognoza de angajare pentru Trimestrul 3, 2012 se menţine stabilă, companiile aşteptându-se ca oportunităţile de angajare să fie similare celor din trimestrul anterior" a adăugat Petrof.

La nivel regional - angajatorii din şapte dintre cele opt regiuni analizate se aşteaptă  la creşterea volumului de angajări pe parcursul Trimestrului 3, 2012. Angajatorii din Vest raportează cele mai puternice perspective de angajare, cu o Previziune Netă de Angajare de +20%.

Prognoza de angajare indică o creştere moderată de 8 puncte procentuale comparative cu trimestrul anterior, iar angajatorii raportează o creştere de 4 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut. În baza datelor neajustate sezonier, angajatorii din regiune raportează un climat stabil în ceea ce priveşte piaţa muncii din regiune, pe parcursul trimestrului următor. Comparativ cu Trimestrul 2, 2012, Previziunea indică o îmbunătăţire majoră şi o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

O comparaţie la nivel de sectoare de activitate - angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate anticipează creşteri de personal pe parcursul Trimestrului 3, 2012.

 

< inapoi