ŞTIRI
Home / Ştiri

Propunerile investitorilor straini

06.10.2009

Investitorii straini propun presedintelui formarea unui Consiliu Economic Consultativ, dupa modelul american, si infiintarea unui ghiseu unic pentru companiile straine.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), Camera de Comert Britanica Romana (BRCC), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (CCIRG), reprezentand peste 1.100 de companii de pe piata locala, au solicitat autoritatilor actiuni concrete de relansare economica, in cadrul unui forum unde a fost invitat si presedintele Traian Basescu.

Sorin Mindrutescu, presedintele AmCham Romania, a recomandat presedintelui formarea unui Consiliu Economic Consultativ, apolitic si non-executiv, format din oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului bancar, economisti, analisti si chiar reprezentanti ai mass-media.

Surse participante la discutiile purtate ulterior, "cu usile inchise", intre Traian Basescu si investitorii straini, au spus ca presedintele a refuzat propunerea formarii unui Consiliu Economic Consultativ, motivand ca acum nu este un moment oportun, in contextul campaniei electorale.

Sursa: Ziarul Financiar

< inapoi