ŞTIRI
Home / Ştiri

Training Automotivest

16.07.2009

Asociaţia Automotivest a organizat Sesiune de formare privind Standardele de Calitate în Industria Construcţiilor de Maşini şi Şedinţa Adunării Generale


Miercuri, 15 iulie 2009, începând cu ora 11:00, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei AutomotiVest. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de Consiliu a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

În cadrul Adunării Generale au participat membrii fondatori ai Asociaţiei, cât şi reprezentanţii firmelor care şi-au exprimat interesul şi intenţia pentru a adera la reţea.

Temele ce au fost supuse atenţiei Adunării Generale a Asociaţiei Automotivest sunt:  Raportul de Activitate al Asociaţiei Automotivest pentru perioada ianuarie - iunie 2009, aprobarea modificării Actului Constitutiv şi a statutului Asociaţiei Automotivest pentru schimbarea denumirilor „Primăria Timişoara" şi „Primăria Arad" în „Municipiul Timişoara" şi „Municipiul Arad".


Marţi, 14 iulie 2009, începând cu ora 09:00, Asociaţia AutomotiVEST a organizat sesiunea de formare privind Noile Tehnologii de Sudare folosite în Industria Construcţiilor de Maşini. Sesiunea s-a desfăşurat la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Sudură şi Încercări de Materiale (ISIM).

Sesiunea a fost susţinută de domnul Inginer Horia Daşcău, Şef Departament Servicii Industriale din cadrul ISIM, şi s-a adresat personalului cu atribuţii de asigurare a calităţii din firmele care activează în domeniul automotive.


Seminarul a cuprins teme precum:

  • Inspecţia calităţii materialelor şi a îmbinărilor sudate înainte, pe timpul şi ulterior sudării.
  • Principalele tipuri de imperfecţiuni (SR ISO 6520).
  • Niveluri de acceptare a imperfecţiunilor (SR EN ISO 5817).
  • Prezentarea principalelor procedee de control nedistructiv şi a necesităţilor de certificare a personalului.

Sesiunea de formare privind Noile Tehnologii de Sudare folosite în Industria Construcţiilor de Maşini s-a organizat în cadrul proiectului „Promovarea creşterii economice în zona de graniţă dintre România şi Serbia prin consolidarea şi extinderea într-o direcţie transfrontalieră a structurilor de tip cluster pentru industria construcţiilor de maşini şi în mod special, pentru subsectorul automotive", elaborat în cadrul Programului Phare 2004 - 2006 - Cooperare Transfrontalieră România - Serbia. Obiectivul proiectului priveşte susţinerea unei dezvoltării economico - sociale echilibrate şi integrate în zona de graniţă dintre România şi Serbia prin activităţi care vizează îmbunătăţirea cadrului instituţional de suport pentru microîntreprinderile active în industria construcţiilor de maşini şi în subsectorul automotive în zona de impact a proiectului.

< inapoi