ŞTIRI
Home / Ştiri

Dezvoltarea sustenabila a Regiunii Vest este sustinuta cu fonduri europene

10.08.2012

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că în data de 25.07.2012 a demarat proiectul "Sustenabilitatea - motor al dezvoltării în Regiunea Vest" finanțat în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) - Facilitatea de Asistență Tehnică.

Proiectul este finanțat în proporție de 100% din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Asistență Tehnică având o valoarea totală de 157.000 lei fără TVA. În urma licitației organizate de Ministerul Afacerilor Europene a fost selectată pentru elaborarea acestui studiu compania Euroconsultants SA.

ADR Vest implementează proiectul "Sustenabilitatea - motor al dezvoltării în Regiunea Vest" la nivelul Regiunii Vest pe parcursul a 14 săptămâni. Proiectul vizează elaborarea unei metodologii de analiză a nivelului dezvoltării durabile în Regiunea Vest care să permită o mai bună activitate de programare regională, conectată la direcţiile strategice europene, dar în acelaşi timp, bazată pe dignosticarea resurselor şi nevoilor de dezvoltare din prisma sustenabilităţii intervenţiei cu proiecte de finantare.

Prin intermediul proiectului "Sustenabilitatea - motor al dezvoltării în Regiunea Vest" va fi sprijinit demersul de planificare și programare regională pentru perioada 2014-2020 -  demers reflectat în Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest, în conformitate cu obiectivele strategiei pentru dezvoltare a Uniunii Europene.

Programarea regională, bazată pe analiza nevoilor şi integrarea soluţiilor în cadrul sustenabilităţii ca temă transversală, asigură o absorbţie eficace și eficientă a fondurilor regionale, atingerea obiectivelor programării regionale strategice prin proiectele ce vizează dezvoltarea regională sustenabilă și care vizează obținerea de finanțare, precum și un grad ridicat de transparenţă în ceea ce priveşte evaluarea acestor proiecte. 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon/fax 0256 - 491981/491923 și e-mail: office@adrvest.ro.

< inapoi