ŞTIRI
Home / Ştiri

In toamna incep lucrarile la autostrazile din vestul tarii

26.07.2011

Reprezentantii Ministerului Transportuilor au precizat ca, in perioada septembrie-octombrie, vor incepe lucrarile la majoritatea tronsoanelor dintre Nadlac si Sibiu. Astfel, vor incepe lucrarile la autostrazile Nadlac - Arad (38,9 km), Timisoara - Lugoj (35,6 km), un tronson de 28 km din autostrada Lugoj - Deva, Deva - Orastie (32,8 km) si Orastie - Sibiu (82 km).

Termenul de finalizare este anul 2013, cu exceptia unui tronson de 80 km din autostrada Lugoj - Deva, care va fi pus in functiune in 2016. Pe traseul Coridorului IV de la Constanta la Arad a ramas un singur sector de autostrada fara finantare, respectiv Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti. Este vorba de o suma care se ridica la circa trei miliarde de euro, suma care va urma sa fie acoperita printr-un parteneriat public-privat.

Romania are aproximativ 300 km de autostrada finalizati, iar in lucru sunt aproape 280 de km. Coridorul IV pan-european incepe in Germania, la Nurnberg, si continua pe ruta Praga - Viena - Bratislava - Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Sursa: www.timisoaraazi.ro

< inapoi