ŞTIRI
Home / Ştiri

25% din primii 100 exportatori romani sunt din Regiunea Vest

10.03.2011

„Ziarul financiar" a întocmit în ediţia din 09.03.2011 „Topul celor mai mari 100 de exportatori: doar 7 firme cu capital românesc", conform datelor furnizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Conform „Topului", primii 100 de exportatori de pe piaţa locală au adus anul trecut 52% din totalul exporturilor României, adică 19 mld.euro. Topul este dominat de producătorii de componente auto.

Topul celor mai mari cinci exportatori în 2010 sunt:

  1. Automobile Dacia
  2. Nokia
  3. Rompetrol Rafinare
  4. ArcelorMittal galaţi
  5. OMV Petrom

25% din topul celor mai mari 100 de exportatori români provin din Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş), fiind prezenţi în principal în domeniul automotive. Restul sectoarelor de activitate unde întâlnim aceste firme sunt: confecţii, comerţ cu ridicata al calculatoarelor şi fabricarea de echipamente de ventilaţie şi frigorifice.

Dintre cei 25% din topul exportatorilor din Regiunea Vest se numără:HONEYWELL TECHNOLOGIES, FLEXTRONICS MANUFACTURING, CONTINENTAL AUTOMOTIVE PRODUCTS, LISA DRAEXLMAIER, AUTOLIV, TAKATA-PETRI, TRW AUTOMOTIVESAFETY SYSTEMS, SEWS, CONTINENTAL AUTOMOTIVE, CONTITECH, HELLA, COFICAB, YAZAKI COMPONENT TECHNOLOGY, etc.

< inapoi