ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Peste 2.300 posturi vacante din facultati, scoase la concurs

Data: 14.06.2012

Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare privind aprobarea scoaterii la concurs in anul 2012 a posturilor didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat, care fusesera blocate in 2009. E vorba de 2.381 de posturi de profesor universitar, asistent, lector, conferentiar, cercetator.

Universitatile de stat vor putea organiza in vederea ocuparii posturilor didactice si de cercetare vacante, posturi blocate incepand cu anul 2009, decizie care a condus in ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%, precizeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit documentului aprobat de Executiv, pot fi ocupate posturile vacante de:

- asistent universitar,

- lector universitar/sef de lucrari,

- conferentiar universitar,

- profesor universitar,

- asistent cercetare,

- cercetator stiintific gradul I

- cercetator stiintific gradul II,

- cercetator stiintific gradul III.

„Ocuparea celor 2.381 de posturi se face in conditiile legii si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, in conformitate cu solicitarile institutiilor de invatamant superior de stat inaintate MECTS in luna septembrie a anului 2011. O alta conditie ce trebuie respectata este incadrarea intr-o politica de resurse umane echilibrata, astfel incat scoaterea posturilor la concurs sa nu genereze majorarea numarului total de posturi ocupate pe fiecare institutie de invatamant superior de stat. Prin exceptie, pot fi ocupate prin concurs posturile didactice si de cercetare care s-au vacantat prin iesiri din institutia de invatamant superior de stat in anul universitar 2011-2012", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Marian Pop.

In anul universitar 2011-2012, in institutiile de invatamant superior de stat sunt normate un numar de 42.498 de posturi didactice, din care 24.134 de posturi didactice ocupate de titulari (56,79%) si 18.364 (43,21%) posturi didactice vacante.

< inapoi