ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

O firma investeste peste 5,5 milioane de euro langa Timisoara. Vezi ce va produce!

Data: 10.04.2012

Filiala din România a grupului GSE realizează, în comuna Ghiroda, lângă Timișoara, o nouă unitate de producție pentru MGI Coutier, societate care se ocupă cu fabricarea de componente și subansambluri pentru automobile, investiția ridicându-se la peste 5,5 milioane de euro.

Potrivit directorului de filială MGI Coutier, Franck Clement, investiția de la Ghiroda se realizează pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați și costă circa 5,5 milioane de euro, la care se adaugă dotările.

Astăzi (miercuri - n.r.) se pune piatra de temelie la noua fabrică ce se va construi lângă Timișoara. Este vorba despre o fabrică de componente auto în principal pentru grupul Dacia-Renault. Componentele auto sunt din plastic, în mare parte, plus inserțiile necesare. Vorbim de pedale, mânere de uși sau de schimbător de viteză, tuburi de cabluri, spălătoare de parbriz și altele, a declarat Franck Clement.

MGI Goutier are deja, la Timișoara o fabrică de producție cu circa 300 de angajați, însă hala în care aceasta funcționează este închiriată de la grupul Bega Tehnomet. Aceasta va fi transferată în noua locație care se construiește lângă Timișoara, unde se vor mai crea, în plus, alte 50 de locuri de muncă, potrivit directorului Franck Clement.

Conform directorului de operațiuni și vicepreședinte al consiliului executiv al MGI Coutier, Henri-Jean Taborin, recepția noii fabrici se va face în data de 31 octombrie, iar din data de 31 decembrie, acesta va fi funcțională. Lucrările efective la noua investiție au început în data de 5 martie 2012.

< inapoi