ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Chinezii vor sa prelucreze lana si piele intr-o fabrica, in judetul Hunedoara

Data: 08.02.2012

Acordul de înfrăţire între judeţul Hunedoara şi provincia Ningxia din China încheiat la 24 septembrie 2010, are toate şansele să se materializeze într-o investiţie care pe lângă faptul că va crea locuri de muncă va impulsiona şi
O delegaţie chineză din această provincie a efectuat în cursul zilei de ieri, o nouă vizită de lucru în judeţ. Delegaţia condusă de directorul general Wang Zhengwei s-a întâlnit cu preşedintele Consilului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ şi cu subprefectul judeţului Marius Szabo.


Vizita delegaţiei chineze a avut ca scop studierea posibilităţii de înfiinţare a unei firme pe plan local, cunoaşterea sistemului de taxe şi impozite din România, precum şi a legilor şi regulilor privitoare la investiţii.

Hunedoara Şi Călan, posibile locaţii

Reprezentanţii unei companii chineze de renume mondial, lider în prelucrarea lânii şi pieilor de animale, „tatonează" de câteva luni judeţul Hunedoara pentru a analiza oportunităţile privind construcţia aici a unei fabrici de acest gen. Astfel, dacă în cadrul primei vizite în judeţ, reprezentanţii companiei au solicitat probe de lână şi piei de ovine pentru a le analiza calitatea, ieri, delegaţia chineză s-a interesat de oportunităţile pe care le oferă statul român în vederea deschiderii unei firme în ţară. „Reprezentanţii acestei firme sunt interesaţi să investească în judeţul Hunedoara şi doresc să construiască o fabrică de prelucrare a lânii şi a pieilor. În cadrul primei vizite în judeţul Hunedoara au luat mostre de piei de ovine de la fermierii din judeţ,  pe care le-au analizat. Rezultatul a fost satisfăcător ceea ce înseamnă că un prim pas a fost făcut. Astăzi (ieri n.r.) am discutat cu aceştia care sunt posibilităţile şi oportunităţile înfiinţării unei firme în România. Sper ca aceste întâlniri să se materializeze în demararea unei investiţii în judeţul Hunedoara", a spus Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.


Cu această ocazie vor fi achiziţionate de pe piaţa hunedoreană un număr de 6.000 de piei de animale. Chinezii preconizează ca această fabrică să prelucreze aproximativ 800 de tone de lână anual. Printre locaţiile posibile în care ar putea fi construită această fabrică se află parcul industrial de la Hunedoara sau Călan.

< inapoi