ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Una dintre cele mai mari companii de logistica din Europa vine la Curtici

Data: 22.11.2011

O companie belgiană de renume, specializată în transportul intermodal îşi va începe activitatea în curând la Curtici. Anunţul a fost făcut de conducerea administraţiei judeţene, în cadrul vizitei făcute la Ambasada României din Bruxelles, destinată întăririi relaţiilor româno-belgiene.


În viitorul apropiat, la Curtici îşi va deschide porţile compania belgiană H. Essers. Aceasta va opera printr-un centru intermodal care va fi deschis, în luna decembrie în oraşul Curtici. Investiţiile vor fi de anvergură, centrul intermodal de la Curtici urmând să se întindă pe o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi. ,,Pe lângă activităţile culturale în Bruxelles, cele care vin să completeze manifestările dedicate Zilei României în Belgia, delegaţia Consiliului Judeţean are în perspectivă şi dezvoltarea relaţiilor economice. Cea mai importantă este mutarea firmei H. Essers în Curtici, în apropierea Staţiei CFR Curtici. Este una dintre cele mai mari companii de logistică din Europa, cu sediul Genk. La sfârşitul lunii decembrie, primul transport de containere pe calea ferată va ajunge în oraşul Curtici. Firma va dezvolta o reţea până în Asia şi Curticiul va deveni centru de distribuţie şi de manipulare a containerelor pe calea ferată. În viitor, această companie intenţionează să dezvolte un sistem de depozite şi o platformă de preluare şi distribuire a mărfurilor până în Turcia, Ucraina, Grecia, Bulgaria şi alte ţări din spaţiul balcanic şi nu numai", a susţinut preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu. Acesta susţine că des­chiderea companiei va face ca sute de arădeni să beneficieze de locuri de muncă. Vor fi create 150 de locuri de muncă pentru şoferii maşinilor de transport marfa, precum şi câteva sute de locuri de muncă pentru persoanele care vor asigura circulaţia mărfurilor.


Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu a subliniat că demersurile de întărire a relaţiilor româno-belgiene se vor concretiza în atragerea şi a altor investitori. Delegaţia administraţiei judeţene a mai vizitat în cursul zilei de ieri şi o uzină electrică care produce energie din resturi de deşeuri, printr-o tehno­logie de ultimă generaţie care ar pu­tea fi adusă şi în judeţul Arad.

  

< inapoi