ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Delphi a anuntat ca va deschide o noua fabrica in Moldova Noua

Data: 08.06.2011

Producătorul american de componente auto Delphi a anunţat că deschide o nouă fabrică în zona de sud-vest a României care ar putea ajunge la 1.000 de angajaţi până la sfârşitul anului 2011. Noua unitate de producţie este situată în oraşul Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin, localitate aflată în apropiere de defileul Dunării şi de graniţa cu Serbia.


Delphi va produce aici cablaje electronice pentru toată Europa, se arată într-un comunicat al companiei. Prima parte a fabricii a fost inaugurată în aprilie, iar restul spaţiului (două treimi din total) va fi terminat până în septembrie 2011.


"Noua fabrică ne va ajuta să ne coordonăm mai bine activitatea cu celelalte facilităţi de producţie pe care le avem în România", a declarat Gerhard Mertes, directorul de vânzări globale al Delphi Electrical/Electronic Architecture.


Americanii de la Delphi au peste 10.000 de angajaţi în România, în trei fabrici de componente auto, la Sânnicolaul Mare, Ineu şi Moldova Nouă, şi într-o unitate separată, la Iaşi, care produce sisteme pentru motoare Diesel.

Compania are joburi disponibile în prezent în special pentru ingineri şi absolvenţi de facultăţi tehnice, nu doar la Moldova Nouă, ci şi în Arad, Iaşi şi zona de nord-est a ţării. Firma caută, de asemenea, specialişti în resurse umane, în training şi sănătate ocupaţională. Pentru un post de şef peste departamentul HR de la Iaşi se cere experienţă de 3-5 ani în industria auto.


Chiar şi studenţii interesaţi de stagii de practică la Delphi pot lucra 3 luni pe timpul verii într-una din unităţile producătorului american.


Alte companii din domeniul producţiei auto care angajează masiv în România în momentul de faţă sunt Continental, Autoliv, Yazaki, Leoni Wiring Systems. De asemenea, Ford ar putea demara o campanie de recrutări în acest an. Per total, se estimează că peste 7.000 de locuri de muncă vor fi create în industria auto în România în 2011.

< inapoi