CALITATEA VIETII
Home / 5 motive pentru a investi / Calitatea vietii

1.     Calitatea vieţii

Există o mare varietate de oraşe în Regiunea Vest, oferind cetăţenilor lor condiţii specifice de viaţă şi oportunităţi de petrecere a timpului liber. Oraşul Timişoara, un "fenomen" multicultural , este cel mai mare oraş din vestul României şi este, de asemenea, numit "Mica Vienă". Oraşul Arad, un personaj în cronica pictată de la Viena, are Plaja "Neptun" în aer liber, situată în bucla Mureşului şi unul dintre cele mai frumoase locuri de agrement de acest gen în ţara noastră. Oraşul Deva, leagănul gimnasticii româneşti, a fost inclus în circuitul mondial pe baza unor personalităţi de renume ca Nadia Comăneci sau Ecaterina Szabó. Reşiţa, cel mai vechi centru siderurgic din România, este situată la poalele Muntelui Semenic şi în 1772 a produs prima locomotivă cu aburi.

Prezenţa unor elemente naturale unice în Regiunea Vest este recunoscută în 131 de zone naturale protejate, printre acestea fiind unul dintre cele mai importante parcuri din Europa, şi anume Parcul Naţional Retezat.

Resursele bogate de minerale şi ape termale, din Regiunea Vest au fost cunoscute si utilizate inca din cele mai vechi timpuri. Potenţialul turistic al apelor termale a fost exploatat în mai multe spa-uri la nivel regional şi naţional, dintre care Băile Herculane este de renume internaţional. Regiunea Vest îşi datorează potenţialului turistic natural remarcabil resurselor naturale bogate şi peisajelor spectaculoase. Acest potenţial permite efectuarea de numeroase forme şi tipuri de turism, care pot fi practicate, printre altele, în staţiunile turistice.

Degustările de vinuri sunt o formă particulară a turismului gastronomic în regiune. Beciurile de vin din Recaş se bucură de recunoaştere naţională şi internaţională pentru calitatea înaltă a vinurilor alb, roşu şi rose, exportate în peste 20 de tari. Pe lângă acestea, podgoria Miniş din judeţul Arad este, de asemenea celebră şi  găzduieşte un centru de cercetare viticolă cu o lungă tradiţie.