ŞTIRI
Home / Ştiri

Conferinta & Eveniment de brokeraj "Innovative Enterprise - Financing Ideas from Europe" 31 martie - 1 aprilie 2016, Haga, Olanda

29.03.2016

In perioada 31 martie - 1 aprilie 2016, Haga va fi locul de întâlnire pentru întreprinderi inovatoare, intermediarii financiari, factorii de decizie, cercetători și inventatori.

Conferinta "Innovative Enterprise - Financing Ideas from Europe" este organizata de către Direcția Generală a Comisiei Europene pentru cercetare și inovare, Ministerul Afacerilor Economice din Olanda, Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții. Ea face parte din programul de lucru Orizont 2020 - Accesul la finanțarea de risc și este asociata cu Președinția Olandei la Consiliului Uniunii Europene.

Europa trebuie să ofere și să îmbunătățească accesul la finanțarea de risc și diversificarea surselor de finanțare disponibile, astfel încât antreprenorii sa poata valorifica oportunitățile de afaceri în timp ce abordează provocările societale. "Innovative Enterprise - Financing Ideas from Europe" este o inițiativă a Comisiei Europene de a crește gradul de conștientizare a programelor de investiții strategice ale Uniunii Europene, precum InnovFin și Fondul European de Investiții, instrumente la nivel național și local, precum și surse alternative de finanțare, cum ar fi finanțarea de grup.

Conferinta "Innovative Enterprise - Financing Ideas from Europe" va fi deschisă de către ministrul olandez al afacerilor economice, Dl. Henk Kamp, iar principalii vorbitori sunt: Carlos Moedas (Comisarul pentru cercetare, știință și inovare), Pim van Ballekeom (Vicepreședintele Băncii Europene de Investiții) și Corinne Vigreux (Co-fondator și Consumer Business Managing Director, TomTom).

În cadrul sesiunilor de la Conferinta se vor prezenta produsele financiare ale UE pentru inovare și spirit antreprenorial și modul în care acestea lucrează împreună cu alte instrumente publice și private, regionale și naționale. În altele, se vor discuta cu experți modalitățile de îmbunătățire a condițiilor-cadru pentru finanțare în Europa.

De asemenea, în cadrul conferinței, Enterprise Europe Network (EEN) si Olanda FinTech, la care s-a alăturat si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest Romania, vor organiza un eveniment international de matchmaking. Companiile se vor întâlni cu potențiali parteneri de afaceri sau de investiții.

Mai multe informatii de spre conferinta la urmatorul llink:

https://www.innoventerprise.eu/

Mai multe informatii despre evenimentul de matchmaking la urmatorul link:

https://www.b2match.eu/fintechmatch2016

< inapoi