ŞTIRI
Home / Ştiri

Hotararea Nr. 797 din 31 iulie 2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor

20.09.2012

A fost adoptata Hotararea   Nr. 797 din 31 iulie 2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin utilizarea tehnologiilor noi şi crearea de locuri de muncă.

Perioada de valabilitate a schemei în care se pot emite acorduri pentru finanţare este de 2 ani, respectiv 2012 - 2013. Bugetul total maxim al schemei este de 440 milioane lei, respectiv echivalentul a 100 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării.

Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 10, numărul mediu anual de întreprinderi beneficiare fiind de 5.

Printre criteriile esentiale de eligibilitate sunt: să fie investiţii inovative sau investiţii care să includă o componentă ITC de minimum 20% din valoarea planului de investiţii; să conducă la crearea a cel puţin 200 de locuri de muncă. Întreprinderea are obligaţia de a menţine locurile de muncă create pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la data efectuării primei plăţi a ajutorului de stat aferent fiecărui loc de muncă creat.

Nivelul maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia o întreprindere în cadrul schemei este echivalentul în lei a 28,125 milioane euro, dacă creează locuri de muncă ca urmare a realizării unei investiţii iniţiale în orice regiune, mai puţin regiunea de dezvoltare 8 Bucureşti - Ilfov. Pentru investiţiile şi locurile de muncă create în regiunea de dezvoltare 8 Bucureşti - Ilfov, nivelul maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia o întreprindere este echivalentul în lei a 22,500 milioane euro.

Codurile CAEN eligibile pentru acordarea ajutorului de stat:

  • Industria prelucratoare cu exceptia: fabricarea bauturilor si fabricarea produselor din tutun
  • Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda, aer conditionat
  • Activitati de editare produse software
  • Telecomunicatii
  • Activitati si servicii in tehnologia informatiei
  • Activitati de servicii informatice
  • Cercetare-dezvoltare

Pentru informatii detaliate consultati hotararea la sectiunea legislatie/legi privind stimularea investitiilor.

 

 

 

 

< inapoi