ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Conferințta finala a proiectului NEWS, 27 august 2015, Viena

Data: 20.08.2015
Sursa:

Cresterea ponderii transportului fluvial pe Dunare in beneficiul sectoarelor economice ale tarilor riverane

Universitatea Tehnică din Viena (coordonator de proiect) împreună cu partenerii organizează în data de 27 august 2015, Conferința finală a proiectului NEWS. Evenimentul va avea loc la Palatul Schoenburg, str.Rainergasse 11, Viena, cu începere de la ora 12:00.

Obiectivul acestui proiect este modernizarea transportului fluvial european prin dezvoltarea unui nou tip de navă container, cu sistem de propulsie alternativă diesel şi electrică, pentru transportul de mărfuri pe căi navigabile interioare de la Rotterdam la Constanţa, şi crearea unui concept de sistem logistic integrat particularizat.

Îmbunătățirea infrastructurii și a performanței economice a căilor interioare de navigație reprezintă a acţiune majoră pe care Comisia Europeană o vizează în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

În acest context, Universitatea Tehnică din Viena a iniţiat proiectul Dezvoltarea unei nave de ultimă generaţie pentru transportul pe căile navigabile interioare europene și a sistemului logistic (NEWS - Development of a Next generation European Inland Waterway Ship and logistics system), la care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest s-a alăturat în 2013.

La eveniment vor participa actori cheie și vor fi prezentate exemple tehnice și logistice inovatoare pentru transportul pe căi navigabile interioare. A fost necesară crearea proiectului NEWS deoarece transportul cargo pe ape interne nu este utilizat la potenţial maxim, transportul pe Dunăre este  de doar 10-20% din cel de pe Rin. Astfel, NEWS va sprijini obiectivul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, de a creşte transportul cargo pe apele interioare cu 20% în anul 2020 fata de anul 2010, facand transportul mai eficient din punct de vedere al costurilor şi al resurselor.

Din partea Regiunii Vest vor participa la eveniment reprezentaţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest şi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Agenda detaliată a evenimentului poate fi consultată aici...

< inapoi