ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Acord de finantare pentru IMM-uri de 40 de milioane de euro, intre Raiffeisen Bank si FEI

Data: 14.01.2014

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finanţare pentru IMM-uri, în valoare totală de 40 de milioane de euro, în cadrul iniţiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), se arată într-un comunicat al băncii.

În baza parteneriatului, Raiffeisen Bank oferă IMM-urilor împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung pentru capital de lucru şi investiţii, în condiţii de dobândă subvenţionată şi cerinţe reduse de garanţii. ‘Noul instrument JEREMIE oferă noi opţiuni de finanţare pentru o gamă mai largă de întreprinderi din diverse sectoare şi etape de dezvoltare.

În acest mod se demonstrează că fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a susţine accesul IMM-urilor la finanţare şi, pornind de la realizările actuale, putem implementa în continuare acest tip de instrumente în viitoarea politică de coeziune', a declarat Hubert Cottogni, director adjunct al FEI şi şef al diviziei Regional Business Development.

La rândul său, Monica Udrescu, director executiv al Ariei IMM la Raiffeisen Bank a declarat că, în baza succesului înregistrat până acum în derularea programelor dezvoltate în parteneriat cu FEI, este convinsă că aceste soluţii de finanţare răspund nevoilor de finanţare ale IMM-urilor şi provocărilor cu care acestea se confruntă.

Până în prezent, prin intermediul programului JEREMIE, activ din aprilie 2011, au fost acordate deja peste 1.500 de credite, în valoare totală de peste 110 milioane de euro, cu cerinţe de garanţii semnificativ reduse şi la costuri competitive.

< inapoi