ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Fonduri pentru dezvoltarea fermelor

Data: 14.12.2012

La Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Caraş-Severin se primesc cererile de finanţare pentru investiţii în modernizarea exploataţiilor agricole. Prin urmare, până în 18 ianuarie 2013, cei interesaţi să investească în agricultură vor avea la dispoziţie 15 de milioane de euro prin Măsura 121 - „Modernizarea exploataţiilor agricole".

Pentru această sesiune de primire a proiectelor, fondurile nerambursabile alocate Măsurii 121 sunt defalcate pe fiecare dintre sectoarele principale agricole ale acesteia. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 48 de milioane de euro, iar cel de creştere al animalelor de 72 de milioane de euro.

De asemenea, pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole, beneficiarii vor avea la dispoziţie 20 de milioane de euro. Totodată, pentru a facilita accesul la sprijinul financiar oferit, în cadrul acestei sesiuni beneficiarii Măsurii 141 - „Sprijinirea exploataţiilor agricole de semi-subzistenţă" vor avea alocaţi separat 10 milioane de euro, pentru a depune proiecte în cadrul Măsurii 121. Cu alte cuvinte, beneficiarii Măsurii 141, vor avea o alocare separată care îi va ajuta să poată asigura dezvoltarea exploataţiei agricole pe care o deţin.

< inapoi