ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Centru de cercetare si dezvoltare, cu 2.000 de specialisti, deschis la Timisoara

Data: 26.11.2012

La Timişoara funcţionează de luni unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare şi cercetare din domeniul automotive din întreaga Europă. Ridicat de unul dintre principalii investitori din domeniu prezent la Timişoara, centrul găzduieşte 2000 de specialişti de cel mai înalit nivel profesional.

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori globali din domeniul auto, a inaugurat pe 19 noiembrie noul centru de cercetare şi dezvoltare din Timişoara. Clădirea are 30.000 de metri pătraţi şi adăposteşte aproape 2.000 de angajaţi. Investiţia totală este de 20 de milioane de euro.

„Acest centru de cercetare şi dezvoltare reprezintă încă un moment important în istoria Continental în România şi subliniază încă o dată importanţa capacităţilor noastre de inginerie şi de dezvoltare pentru clienţii noştri globali", a declarat la eveniment Helmut Matschi, membru al Consiliului Executiv şi preşedinte al diviziei Interior în cadrul companiei.

La evenimentul de inaugurare au participat şi o serie de oficialităţi: Klaus Christian Olasz, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş, Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane în Parlamentul României.

,,Este o mare plăcere să văd cum atât fabrica cât şi centrul de cercetare şi dezvoltare se dezvoltă şi, de trei luni, se regăsesc în aceeaşi locaţie. Colaborarea noastră este acum mai eficientă, fiind împreună şi ne va ajuta să ne eficientizăm procesele şi să le accelerăm, astfel devenind mai puternici şi fiind capabili să înfruntăm orice provocare, ce ar putea apărea pe viitor. Această clădire permite şi creşteri viitoare ale activităţilor, care în momentul de faţă sunt desfăşurate de aproape 2.000 de angajaţi în noua clădire din Timişoara," a declarat Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania şi manager pentru cercetare şi dezvoltare pe România.

Diviziile Grupului Automotive (Chassis & Safety, Interior, Powertrain) dezvoltă şi produc aplicaţii software şi hardware inovative: sisteme de management al motorului, unităţi de control pentru transmisie, sisteme de frânare electronică, sisteme radio de navigaţie şi multimedia, unităţi de control pentru vehicule hibride, unităţi de control pentru şasiu, tahografe digitale, unităţi de control pentru airbag şi instrumente de bord. Cele trei centre de dezvoltare şi cercetare din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi cele trei fabrici din Timişoara, Sibiu şi Brasov, reprezintă o investiţie de aproape 235 milioane de Euro investiţi în România până la finalul anului 2011, generând peste 5.200 locuri de muncă în diviziile Grupului Automotive.

 

 

 

< inapoi