ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Timisorenii vor putea obtine certificate fiscale pe e-mail

Data: 06.11.2012

Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara se pregăteşte să emită certificate de atestare fiscală în format electronic. Cei care au nevoie de un astfel de document nu vor mai fi nevoiţi să facă un drum până la sediul DFMT pentru a-l obţine. Îl vor primi pe e-mail dacă solicită acest lucru, anunţă reprezentanţii municipalităţii timişorene.

Directorul Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, spune că certificatele fiscale ar putea fi obţinute on-line chiar din această săptămână, dar data exactă urmează să fie anunţată în următoarele zile. Documentul poate fi solicitat atât de către contribuabil cât şi de către notar dacă acesta este împuternicit să facă acest lucru atunci când se efectuează tranzacţii.

„Am făcut în ultima perioadă demersuri să putem elibera certificatul de atestare fiscală în format electronic, pe semnătură electronică. Cu ceva timp înainte ne-am preocupat, prin Asociaţia Municipiilor, să modificăm Codul Fiscal şi notarii să poată solicita pentru clienţii lor, direct prin e-mail, de la noi, acest certificat, atunci când se efectuează tranzacţii. În această săptămână ar trebui să lansăm acest serviciu, acum facem ultimele verificări pentru implementarea sistemului. Oricine poate solicita astfel certificatul fiscal, de oriunde ar fi. Se depune o cerere pe site-ul Direcţiei Fiscale (www.dfmt.ro), se plăteşte - plata se poate face on-line - taxa de timbru de 2 lei şi în maximum trei zile se eliberează documentul pe adresa de e-mail. Nu mai trebuie să îţi iei zile libere de la serviciu sau să îţi cauţi loc de parcare în centru", explică Bodo. Potrivit acestuia, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara eliberează anual circa 85.000 de certificate de atestare fiscală privind impozitele, taxele locale şi alte venituri la bugetul local.

Prezentarea certificatului fiscal este obligatorie pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi mijloacelor de transport, în caz contrar actele încheiate fiind nule. Contribuabilii trebuie să ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale datorate autorităţilor locale în a căror rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează.

 

< inapoi