ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Swoboda achizitioneaza un furnizor de componente mecatronice in Romania

Data: 17.09.2012

Compania Swoboda KG cu sediul in Wiggensbach (Allgäu) a preluat toate activitatile companiei NEWTEC Innovation S.R.L avand sediul in Timisoara / Romania. SC NEWTEC Innovation S.R.L produce o gama larga de componente electromecanice cum ar fi conectori si carcase pentru componente electronice, avand in primul rand clienti din industria automotive. Swoboda este un furnizor in industria automotive avand o gamă larga de tehnologii si multi ani de experienta în fabricarea de componente de metal-plastic si piese compozite,  în principal  pentru productia de serii mari.

 „Achizitionarea companiei NEWTEC Innovation este o componenta importanta a strategiei noastre de crestere economica pe termen lung. Prin extinderea structurii noastre de afaceri, avem acum posibilitatea de a continua să producem si serii mai mici, la o calitate inalta intr-o noua locatie low cost" a declarat Dr. Matthias Groth, asociat al grupului Swoboda.
„Suntem bucurosi si mandri ca am gasit un partener puternic si competent ca si  Swoboda"  a declarat Dl. Christian Avram managerul companiei NEWTEC Innovation. " Atat orientarile companiilor cat si clientii si competentele noastre se completeaza reciproc intr-un mod ideal.  Vom pune bazele unei cresteri a fabricii noastre din Timisoara."

Locatia din Romania va fi  integrata in structura existentă a grupului Swoboda si isi va  continua activitatea sub acelasi nume. Michael Follmann, CEO Swoboda a declarat : Vom include toti angajatii companiei NEWTEC Innovation in familia Swoboda si vom dezvolta site-ul în anii următori" Compania intentioneaza sa continue preluarile strategice a unor companii (furnizori ) din domeniul componentelor auto.

Despre Swoboda

Swoboda este o companie multinationala, privată, cu cca. 1.300 de angajati si o cifra de afaceri de peste 200 milioane de Euro. Compania dezvolta si produce componente de inalta precizie din metal si plastic pentru industria electronica si industria automotive.
Printre produsele de bază produse de companie putem include componente electro-mecanice, cum ar fi carcase pentru sisteme de control de transmisie, senzori, control de directie cat si ansambluri magnetice.

Cu know-how-ul existent cat si cu inalta specializare a  productiei,  Swoboda este una din cele mai importante companii din domeniul de metal-plastic piese compozite.
Swoboda, are sit-uri de productie în Wiggensbach (Allgäu), Republica Ceha, Statele Unite ale Americii  si v-a deschis la sfarsitul anului 2012, o nouă fabrica în China.

Despre NEWTEC Innovation

Compania  are 100 de angajati in Timisoara si produce componente electromecanice cu aplicatii prioritare in industria de automobile.

Programul de productie acopera o gama larga de produse plastice  (injectie mase plastice) pana la componente electromecanice complexe.

NEWTEC Innovation a dezvoltat in special componente pentru Industria automotive, componente care îndeplinesc cerintele calitative ale acestei industrii. Un aspect foarte importanta este faptul ca intregul lantul valoric, de la proiectare, dezvoltare de proiect, inginerie, matrite, stantare, mase plastice cat si asamblarea se face In-house, astfel clientului i se acorda suport din faza de proiect pana la implementarea productiei de serie.
NEWTEC are, de asemenea, o retea bine stabilita de furnizori certificati, furnizori de servicii si parteneri inovativi.

< inapoi