ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

FNGCIMM a redus comisioanele percepute intreprinderilor mici si mijlocii

Data: 06.07.2012
Sursa: Capital

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a redus, începând cu 1 iulie, comisioanele practicate în relaţia cu IMM-urilor, a anunţat astăzi FNGCIMM.

Reducerea este de aproximativ 0,5 puncte procentuale, scădere ce va conduce la economii pentru întreprinderile mici şi mijlocii de aproximativ 10 milioane de lei în interval de un an, se menţionează în comunicatul Fondului.


"De asemenea, ca rezultat al aplicării misiunii sale strategice, FNGCIMM acordă o atenţie deosebită zonei de susţinere a activităţii investiţionale, procedând la diminuarea comisionului aferent garantării creditelor pentru investiţii cu circa 0,6 puncte procentuale. Punerea în aplicare a acestor reduceri a fost posibilă şi ca urmare a aportului adus de către Fondul Român de Contragarantare, care, prin îmbunătăţirea mecanismului său de contragarantare, a permis reevaluarea politicii de comisioane", se arată în sursa citată.

Prin această măsură se vor crea premisele unei facilităţi a accesului la creditare a IMM-urilor, reducerea costurilor cu finanţarea reprezentând unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor în actualul context economic-financiar.


"FNGCIMM doreşte să îşi menţină trendul ascendent al dezvoltării sale prin continua optimizare a calităţii serviciilor, astfel încât să poată oferi un răspuns adecvat cerinţelor specifice ale partenerilor săi, alături de care construieşte succesul', se mai arată în comunicatul FNGCIMM.

 

< inapoi