ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Un cunoscut producator din domeniul automotive isi extinde activitatea la Timisoara

Data: 30.05.2012

Timişoara continuă să atragă interesul principalilor producători din lume din domeniul producţiei pieselor auto. Astfel, suedezii de la Autoliv au decis să se extindă în oraşul de pe Bega, urmând să dezvolte activitatăţi de cercetare şi engineering, adică specialişti care vor presta o muncă cu valoare adăugată ridicată.

Autoliv, prezentă deja la Timişoara prin intermediul unei unităţi care angaja 150 de specialişti a decis să semneze un nou contract de închiriere cu dezvoltatorul proiectului City Business Centre (CBC) Timişoara. Unul din liderii mondiali în producţia şi proiectarea echipamentelor de siguranţă auto, Autoliv, a decis să-şi extindă operaţiunile din Timişoara, semnând în acest sens un contract de extindere a suprafeţei închiriate în CBC. Astfel, începând cu această toamnă, birourile companiei suedeze vor ocupa o suprafaţă de 2.800 de mp în clădirea D, din cadrul City Business Centre Timişoara.

În prezent, Autoliv are 150 de angajaţi în Timişoara, numărul acestora urmând să crească în urma extinderii. „Vom extinde operaţiunile de engineering din Timişoara începând cu această toamnă, de îndată ce clădirea D va fi funcţională", a declarat Ionel Fierbinteanu, managing director Autoliv România.

"Un nou contract de închiriere în clădirea D vine, deloc surprinzător, din industria automotive, confirmând astfel potenţialul Timişoarei în această zonă. Printre chiriaşi, alături de Autoliv, se numără companii locale dar şi multinaţionale provenite în special din IT&C dar si din engineering şi automotive", declară Ovidiu Şandor, dezvoltatorul CBC Timişoara.

Autoliv este o companie prezentă în întreaga lume, lider în siguranţa auto, cu activitate în domeniul centurilor de siguranţă şi airbagurilor, dar şi în alte domenii ale siguranţei auto. Compania furnizează produse pentru majoritatea producătorilor principali de pe piaţa auto. Activitatea se desfăşoară în 80 de subsidiare situate în 30 de ţări. Autoliv activează în România din 1997 şi deţine trei unităţi, la Braşov, Timişoara şi Lugoj şi are peste 3.000 de angajaţi.

City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili, urmând ca celelalte două să fie finalizate în toamna lui 2012, respectiv în 2013.

Printre chiriaşii City Business Centre Timişoara se numără Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank sau BCR. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara depăşeşte 2.000.

< inapoi