ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Investitii noi la Caransebes

Data: 07.03.2012

Anul acesta, alte trei noi investiţii private prind contur în capitala gugulanilor. Comisia de analiză a ofertelor potenţialilor investitori din cadrul municipalităţii s-a reunit luni şi a dat undă verde mai multor cereri de achiziţionare a unor suprafeţe de teren pentru demararea, în acest an, a trei investiţii pe raza Caransebeşului.

Este vorba de 20.000 de metri pătraţi în zona Dealu Mare (pentru înfiinţarea unei ferme de taurine şi a unei ferme de carantină), 5.000 de metri pătraţi în zona TMD (pentru o hală de depozitare a materialelor de construcţie, îngrăşăminte chimice şi seminţe de legume şi fructe), şi 6.500 de metri pătraţi în Valea Cenchii, unde se doreşte realizarea unui atelier şcoală cu profil auto, care să fie pus la dispoziţia unităţilor de învăţământ de profil din Caransebeș.

Primarul Marcel Vela s-a declarat încântat de iniţiativele private care se vor dezvolta în municipiu, precizând că acestea sunt atrase şi de facilităţile oferite de administraţia locală, binevenite mai ales în această perioadă grea din punct de vedere economic.

„Ne bucurăm foarte mult pentru faptul că şi investitori români, din municipiu sau din judeţ, sunt atraşi de facilităţile pe care le oferim în zonele industriale. Important este că în aceste vremuri de criză investitorii beneficiază de o perioadă de graţie de un an la achitarea terenurilor cu destinaţia de investiţii şi, în plus, nu avem birocraţie, autorizaţiile eliberându-se foarte rapid", a spus Marcel Vela.

Firmele care vin în Caransebeş au însă şi obligaţii, cum ar fi să înceapă investiţia în maximum un an de la primirea terenului, să o finalizeze în cel mult doi ani şi să nu înstrăineze terenul tot pentru aceeaşi perioadă.

< inapoi