ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Expozitie Centrul Expozitional SHARJAH 14-18 mai 2012, Emiratele Arabe Unite

Data: 20.02.2012
Sursa:

In conformitate cu Programul de actiuni promotionale targuri si expozitii internationale pe anul 2012, finantate partial de la bugetul de stat, in conformitate cu prevederile H.G. 296/2007, in perioada mai - decembrie 2012, MECMA - Directia Generala de Comert si Relatii Internationale ( DGCRI ) in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Exportului si Investitiilor straine ( CRPCIS ) va organiza o noua Expozitie generala in Emiratele Arabe Unite in Centrul Expozitional SHARJAH.

In cursul anului 2011, in cadrul Centrului Expozitional SHARJAH au expus un numar de 57 firme din urmatoarele domenii de activitate, pe procente de participare :

 • - industrial tehnic - 14 % ;
 • - confectii si incaltaminte - 12 % ;
 • - productie mobilier si cherestea - 4 % ;
 • - arta decorativa - 7 % ;
 • - invatamant superior - 2 % ;
 • - produse farmaceutice si cosmetice - 5 % ;
 • - constructii, materiale de constructii - 2 % ;
 • - produse alimentare - 6 % ;
 • - produse chimice - 1 % ;
 • - consultanta - 3 % ;
 • - gradinarit - 1 %.

In perioada14 Mai - 18 Mai 2012, va avea loc prima etapa de participare a firmelor romanesti, sub pavilion national, in cadrul Centrului Expozitional SHARJAH-EAU.

Pentru a beneficia de prevederile prevazute in H.G. 296/2007 ( spatiu de expunere si organizare stand, transport mostre si organizare intalniri de afaceri ) societatile comerciale participante la aceasta actiune trebuie sa raspunda, in conditiile legii, unor conditii de eligibilitate.

In acest sens, pentru inscrierea pe lista participantilor este necesara completarea unor formulare tip. 

De asemenea, dosarul de inscriere va mai contine urmatoarele documente :

- Certificat de atestare fiscala - emis de organele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, din care sa rezulte ca fiorma nu are datorii la bugetul de stat;

- Certificat de atestare fiscala - emis de organele locale, din care sa rezulte ca firma nu are datorii la bugetul local;

- Garantia de 2.000 lei, depusa in contul CRPCIS, mentionat in fisa de inscriere, care se recupereaza dupa intoarcerea delegatiei din EAU.

La finalul manifestarii, firmele participante vor completa Formularul de eficienta, pe care il vor inmana reprezentantului MECMA, care este directorul pavilionului national, membru al delegatiei.

Mostrele produselor pot ramane in cadrul Complexului Expozitional in cursul anului 2012, pe parcursul desfasurarii celorlalte etape, daca firmele inscrise doresc sa participe si la acestea.

Pentru mai multe informatii precum si pentru inscriere (data limita - 15.03.2012), persoane de contact: Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri:

- Directia Generala de Comert si Relatii Internationale -

d-na Vodita POPESCU, Consilier superior Directia Dezvoltare Export ( D.D.E. ).:

     email -              vodita.popescu@dce.gov.ro

d-nul Gheorghe COMAN, Consilier superior Directia Dezvoltare Export ( DDE )      email -             gheorghe.coman@dce.gov.ro

< inapoi