ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Administratia judeteana a facut receptia finala a drumului Arad - Curtici

Data: 15.11.2011

Administraţia judeţeană a inaugurat ieri, una dintre cele mai importante investiţii din infrastructura rutieră, drumul Arad - Curtici. Lucrările de modernizarea a drumului ce leagă Aradul de Curtici s-au desfăşurat pe două tronsoane. Fondurile necesare pentru susţinerea lucră­rilor de reabilitare s-au ridicat la aproximativ 13 milioane de lei, bani din bugetul Consi­liului Judeţean. Până să intre în reabilitare, drumul dintre Arad şi Curtici nu a mai fost moder­nizat de 50 de ani. La jumătatea anului, administraţia judeţeană a recepţionat tronsonul I din drumul judeţean 709 B Arad - Curtici, tronson care leagă Aradul de Şofronea, pe un segment în lungime de patru kilometri. Lucrările la primul tronson au  costat administraţia cu o sumă de 5.039.164 de lei. Lucrările au continuat apoi pe tron­sonul II, între Curtici şi  Şofronea, pe un tra­seu de opt kilometri, iar investiţia nece­- sară a fost de 7.333.800 de lei. „Am fă­cut recepţia finală a lucrărilor de mo­dernizare a drumului Arad - Curtici, lucrări ce s-au derulat pe o lungime de 12,5 kilometri. Este un drum foar­te important pentru economia jude­ţului, care face legătura între munici­- piu şi unul dintre oraşele aflate în plină dezvoltare. Mă bucur că am reuşit să alocăm resursele financiare necesare pentru a finaliza această lucrare. Veţi vedea importanţa Curticiului, ca nod de transport, în viitorul apropiat. Fina­lizarea tronsonului Curtici-Arad face parte dintr-un plan de dezvoltare a infrastructurii în zonă, alături de tron­sonul Curtici - DN 79 - deja finalizat, de Curtici-Macea-Sânmartin-Grăniceri - aflat în execuţie şi de Curtici-Doro­ban­ţi-Variaş. Valoarea lucrărilor a fost de 13 milioane de lei, bani alocaţi de CJA", a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Modernizat după zeci de ani

Primarul oraşului Curtici, Nicolae A. Aniţei a subliniat importanţa drumului pentru dezvoltarea oraşului. „Moderni­zarea drumului este o veche dorinţă a curticenilor, aceea de a avea un trans­port civilizat, o legătură cu reşedinţa judeţului, mai ales că oraşul nostru are şi o puternică zonă industrială", a subliniat acesta.
De asemenea, Ioan Babău, primarul comunei Şofronea, a vorbit şi despre o lucrare conexă modernizării drumului. „Este o lucrare modernă, care în interiorul comunei noastre a fost însoţită şi de o trecere de pietoni semnalizată, fapt ce întăreşte siguranţa circulaţiei. Cali­tatea lucrărilor este extraordinară, iar noi avem datoria să îl păstrăm în condiţii bune", a spus primarul comunei Şofronea. Lucrările la drumul judeţean ce leagă Aradul de Curtici au început la jumătatea lunii martie a anului, primul tronson, dintre Arad şi Şofronea fiind finalizat în trei luni. Lucrările de moder­nizare a drumului dintre Arad şi Curtici a cuprins şi lucrări conexe - decolmatare şanţuri şi drumuri laterale.

  

< inapoi