ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Internet wireless in statiile de autobuz la Timisoara! Poti accesa WI-FI gratis de pe smartphone, iPad sau laptop

Data: 11.10.2011

Cum sa-ti omori timpul cand astepti tramvaiul sau autobuzul la Timisoara? Intri pe internet! Gratis! Primaria Timisoara si RATT au instalat WI-FI in mai multe statii de autobuz sau tramvai.

Daca tot au renuntat la Internetul gratuit din Piata Unirii, reprezentantii primariei s-au gandit ca ar fi mai bine sa le ofere astfel de facilitati timisorenilor care asteapta dupa mijloacele de transport in comun. Conexiunea de Internet se face accesand reteaua timisoara punct ro.

Pentru inceput, internetul wireless e disponibil doar in 7 statii: Traian Grozavescu din spatele Postei Mari, Gara de Nord, Piata Libertatii, Torontalului, Calea Buziasului AEM, Bulevardul Sudului si Piata 700.

Pe viitor insa, reprezentantii municipalitatii vor sa extinda proiectul pentru inca alte 7 statii. Totodata, a fost lansat si portalul www.tpltm.ro, unde calatorii pot afla modul optim in care pot ajunge dintr-un capat in altul al orasului, folosind mijloacele de transport in comun din Timisoara. Mai precis, doritorii au optiunea de a tasta locatia din care doresc sa plece si cea unde doresc sa ajunga in Timisoara, iar calculatorul le ofera traseul pe care il au de parcurs.

"Portalul este functional de astazi, dar va fi intr-o continua schimbare in functie de feedbackul pe care il avem de la utilizatori. Cei care au telefoane mobile cu posibilitatea de a intra pe Internet se pot folosi de 7 locatii din statiile RATT care sunt dotate cu Internet gratis. Una dintre statii este cea de la Posta Mare. Antena bate si in parc si cine sta pe banca poate folosi si el internetul. E important ca RATT face pasi in sensul asta. Reteaua este legata de un proiect pe care l-am facut noi pe bani europeni", a declarat Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei.

< inapoi