SERVICII AVANSATE PENTRU MEDIUL DE AFACERI
Home / 5 motive pentru a investi / Servicii avansate pentru mediul de afaceri

1.     Servicii avansate pentru mediul de afaceri  

Timişoara şi-a stabilit deja reputaţia sa de centru al tehnologiilor încă din anii 1970, atunci când primele calculatoare româneşti au fost dezvoltate şi fabricate în oraş. În Timişoara sunt prezente companii internaţionale şi locale, cum ar fi Continental Automotive Romania, SSI Schaefer, ACI Worldwide, Capgemini, Alcatel - Lucent, IBM, Lasting, Saguaro, QCT, Berg Computers, Infotim, Flextronics şi OCE, toate fiind active. Cu peste 500 de companii relevante şi aproape nouă mii de angajaţi, piaţa TIC din Timişoara este a doua ca mărime din România după Bucureşti.

Timişoara este pregătită acum pentru un al treilea val de companii ce provin din sectorul financiar şi servicii pentru mediul de afaceri cum ar fi: bancar, imobiliar şi de asistenţă medicală. Companii precum KPMG, PWC si P&G sunt deja prezente în oraş. În octombrie 2007, Bosch a achiziţionat Business Relations, un furnizor puternic de servicii de comunicaţii, cu 150 de angajaţi, a căror clienţi operează în sectorul telecomunicaţiilor, comerţ şi sectorul serviciilor publice. Wipro, companie de servicii din India, a preluat o parte din serviciile externalizate ale Alcatel Lucent.

Sectorul automobilelor este, de asemenea, îndreptat spre atragerea de noi activităţi cu valoarea adăugată. Un exemplu este Yazaki Engineering, situat în Timişoara şi care acţionează în dezvoltarea de software în cabina de pilotaj auto, la fel şi Continental Automotive România (fosta Siemens VDO).