ŞTIRI
Home / Ştiri

Oportunitati pentru sectorul agroalimentar din Regiunea Vest

22.07.2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) invita organizatiile din Regiunea Vest care activeaza in domeniul agroalimentar sa participe la intalnirea dedicata acestui domeniu si oportunitatilor pentru dezvoltare prin inovare. Organizatiile pot fi companii private, autoritati publice, universitati si centre de cercetare sau organizatii neguvernamentale din Regiunea Vest.

Intalnirea va avea loc joi, 28 iulie 2016, la sediul agentiei (strada Proclamatia de la Timisoara, numarul 5), incepand cu ora 11:00.   Organizatiile care doresc sa participe in cadrul intalnirii, sunt rugate sa transmita confirmarea de participare pana luni, 25 iulie 2016, la adresa de e-mail daniela.copaci@adrvest.ro. Solicitarea de informatii suplimentare poate fi facuta prin intermediul aceleiasi adrese de e-mail sau la numarul de telefon 0256.491.923. Participarea la eveniment este gratuita.

***

Oportunitatile care vor fi prezentate in cadrul intalnirii de la sediul ADR Vest vin ca o consecinta a implicarii agentiei, in calitate de organizatie-lider, in cadrul proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice in sectorul agroalimentar (NICHE). Sapte regiuni europene sunt partenere in cadrul proiectului: Regiunea Vest din Romania, regiunea Border din Irlanda, Irlanda de Nord din Marea Britanie, Tartu din Estonia, South Ostrobothnia din Finlanda, Kujawasko-Pomorskie din Polonia și Creta din Grecia.

Acest proiect vizeaza realizarea de imbunatatiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune participanta astfel incat acesta sa devina unul competitiv pe piata europeana si globala si sa creasca prin inovare pentru asigurarea unei dezvoltari durabile. Proiectul NICHE a debutat in data de 1 aprilie 2016 si este finantat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Interreg Europe 2014-2020.

Organizatiile din Regiunea Vest care se vor implica in activitatile acestui proiect vor putea sa isi extinda aria competentelor prin participarea in cadrul unor schimburi de experienta, la workshop-uri sau vizite de studiu in regiunile partenere. De asemenea, acestea vor avea posibilitatea de a stabili contacte directe cu organizatii europene si de a incheia parteneriate internationale.

< inapoi