ŞTIRI
Home / Ştiri

Vizita reprezentantilor retelei ERNACT in Regiunea Vest, Romania si Regiunea Banat, Serbia

22.05.2014

În perioada 19-20 mai 2014, a avut loc vizita reprezentanţilor Reţelei Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor (ERNACT), în Regiunea Vest, România şi în Regiunea Banat, Serbia.

Pe parcursul vizitei au avut loc discuţii despre priorităţile digitale ale Regiunii Vest din România în contextul strategiei de "Specializare Inteligentă", actualizarea clusterului regional TIC (Clusterul Regional de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor - Regiunea Vest) şi B2B Cooperation (Business-to-Business Cooperation), oportunităţile de cooperare cu Atlantic Canada şi Republica Moldova, proiectul Asociaţiei Tehimpuls finanţat de către Innovation Norway, alte idei pentru proiecte ERNACT. De asemenea au avut loc vizite la membrii clusterul-ui regional TIC.

***

Regiunea Vest este membră ERNACT începând cu data de 1 ianuarie 2012, iar Regiunea Banat din Serbia a devenit membră din aprilie 2014.

Reţeaua ERNACT este o reţea europeană înfiinţată în 1990 şi este alcătuită din autorităţile locale şi regionale din 8 regiuni europene din Cehia, Irlanda, România, Spania, Suedia şi Serbia.

Obiectivul principal al Reţelei ERNACT constă în promovarea economiei bazate pe cunoaşterea societăţii informaţionale la nivelul regiunilor partenere, cu precădere prin dezvoltarea şi implementarea de proiecte transfrontaliere inter-regionale şi trans-naţionale care să contribuie la definirea unor modele de dezvoltare regională bazate pe tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor.

< inapoi