ŞTIRI
Home / Ştiri

Firmele active în sectorul agroalimentar din regiunile partenere ale proiectului NICHE și-au evaluat managementul inovării

18.07.2017

IMP³rove - European Innovation Management Academy, partener extern al consorțiului NICHE, a oferit vouchere gratuite pentru a evalua managementul inovării a 140 de firme active în sectorul agroalimentar din regiunile NICHE, utilizând un instrument performant de evaluare.

Evaluarea reprezinta o valoare adăugată semnificativă și ofera o imagine clară asupra sectorului agroalimentar la nivelul regiunilor partenere în vederea poziționarii și compararii la nivel regional și european.

Scopurile principale ale evaluării au fost sporirea gradului de conștientizare a importanței managementului inovării în companii, precum și sprijinirea companiilor în îmbunătățirea performanței inovatoare. În afară de aceasta, companiile evaluate au beneficiat de un feedback amplu cu privire la performanța lor de inovare, la punctele slabe și la punctele forte ale acestora în ceea ce privește managementul inovării, ajutându-le să-și regândească strategiile de inovare.

Evaluarea a inclus și un instrument de benchmarking care permite companiilor să-și descopere poziția în cea mai mare bază de date referitoare la managementului inovării. Chiar dacă a fost un proces de lungă durată, antreprenorii au avut șansa de a descoperi noi perspective în gestionarea inovării în companiile lor, iar evaluarea a fost chiar mai valoroasă pentru acele companii în care nu exista o strategie de inovare.

Studiul poate fi consultat aici...

< inapoi