ŞTIRI
Home / Ştiri

OUG privind Programul de sustinere a internationalizarii firmelor romanesti

31.01.2017

Guvernul României a adoptat în data de 25.01.2017 Ordonanţa de Urgenţă pentru susţinerea internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, Program ce va fi gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Astfel, IMM-urile vor putea putea obţine maxim 50.000 lei ca şi finanţare nerambursabilă, pentru promovarea produselor şi serviciilor pe pieţele externe, pentru stimularea parteneriatelor de afaceri, pentru crearea identităţii vizuale, pentru realizarea de site-uri sau aplicaţii de promovare bilingve, participări la traininguri interne şi externe în domeniul tehnicilor de promovare, pentru documentare şi alte activităţi de promovare pe pieţele externe.

Prin acest Program (ajutor de minimis), pentru perioda 2017-2020, se vor finanţa, prin alocaţie financiară nerambursabilă, următoarele activităţi:

1. Participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu;

2. Participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate;

3. Crearea identităţii vizuale a unui operator economic român (marcă, siglă, slogan);

4. Realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională;

5. Participări la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe;

6. Documentare de piaţă şi alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării. Alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50 mii lei/beneficiar reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru un număr maxim de 500 de beneficiari anual, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Momentan, programul nu este operaţionalizat, urmând ca în termen de maxim 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentei Ordonanţe de Urgenţă, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat să elaboreze şi să supună aprobării Guvernului normele metodologice de aplicare a OUG.

OUG poate fi consultata aici...

< inapoi