ŞTIRI
Home / Ştiri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a organizat in Irlanda evenimentul de lansare al proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi inovative in sectorul agroalimentar

03.10.2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a organizat in Irlanda, in colaborare cu Consiliul Comitatului Donegal din Irlanda, evenimentul de lansare al proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar. Evenimentul a avut loc pe parcursul a doua zile - in 27 si 28 septembrie 2016, si a cuprins o conferinta de lansare unde au fost prezentate studii de caz si exemple de buna practica, workshop-uri.

De asemnea au fost organizate o vizita de studiu si un eveniment de brokeraj - intalniri bilaterale ce au vizat stabilirea de colaborari si parteneriate de afaceri intre companii si organizatii de cercetare din tarile si regiunile participante.

Scopul acestui eveniment de lansare a fost acela de a sprijini sectorul alimentar oferind exemple de buna practica in dezvoltarea acestuia prin inovare, precum si facilitand stabilirea de colaborari si parteneriate.

Evenimentul a reunit reprezentanti din toate cele sapte tari europene participante in cadrul proiectului NICHE (Romania - Regiunea Vest, Irlanda - regiunea Border, Marea Britanie - Irlanda de Nord, Estonia - regiunea Tartu, Finlanda - regiunea South Ostrobothnia, Polonia - regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia - regiunea Creta).

Regiunea Vest a fost reprezentata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si doua companii private, una din domeniul patiseriei-cofetariei - Prospero - si una din domeniul apiculturii - Apivest Cooperativa Agricola.

Proiectul NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar a debutat in data de 1 aprilie 2016 si se va implementa pe parcursul a 4 ani.

Fiecare partener din cadrul proiectului va veni cu propria expertiza si experienta pentru ca, ulterior, sa poata sa se aduca imbunatatiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune participanta astfel incat acesta sa devina unul competitiv pe piata europeana si globala si sa creasca prin inovare - pentru asigurarea unei dezvoltari durabile. Toti participantii in cadrul proiectului au posibilitatea sa ia parte la schimburi de experienta, sa isi dezvolte competentele, sa implementeze modele de productie mai eficiente, sa-si imbunatateasca stategiile de marketing  si distributie sau chiar sa isi dezvolte noi tipuri de servicii sau modele de afaceri.

Proiectul „NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar" a fost conceput ca raspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizata ca urmare a studiilor facute pentru intocmirea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest.

< inapoi