ŞTIRI
Home / Ştiri

Se da startul Competitiei Regionale de Eco-Inovare in Regiunea Vest si proiectului

29.08.2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Asociatia Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic dau startul Competitiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest si proiectului „Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest" incepand cu data de 2 septembrie 2014. Evenimentul in cadrul caruia va avea loc deschiderea competitiei si lansarea proiectului se va desfasura la sediul ADR Vest, in Sala de Consiliu.

Competitia Regionala de Eco-Inovare este organizata pentru a doua oara in Regiunea Vest, prima editie desfasurandu-se in anul 2013. La fel ca si in anul precedent, competitia este organizata in cadrul Targului Regional de Inovare - targul urmand sa aiba loc in Arad, in data de 12 noiembrie 2014.

In cadrul evenimentului de lansare a Competitiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest si a proiectului „Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest" vor lua cuvantul domnul Sorin Maxim - Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest si doamna Raluca Cibu - Buzac - Presedinte al Asociatiei Tehimpuls. 

Competitia Regionala de Eco-Inovare se adreseaza tuturor organizatiilor si persoanelor fizice din Regiunea Vest care realizeaza produse eco-inovative si/sau furnizeaza astfel de servicii eco-inovative, scopul acesteia fiind acela de a sprijini start-up-urile eco-inovative si de a sprijini integrarea unor astfel de produse si/sau servicii in cadrul afacerilor deja existente.

Premiile oferite in cadrul Competitiei Regionale de Eco-Inovare vor consta in sesiuni de training, scheme de consultanta si granturi in valoare de 10.000 euro pentru dezvoltarea start-up-urilor inovative. Acestea vor fi acordate in cadrul Targului Regional de Inovare. Premiile vor fi oferite prin proiectul „Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest" finantat in cadrul Programului Inovare in Industria Verde Romania al mecanismului financiar norvegian 2009-2014 - Norway Grants - al carui operator de program este Innovation Norway.

***

Atat Programul Inovare in Industria Verde Romania, cat si proiectul „Intreprinderi Eco-Inovative in Regiunea Vest", Targul Regional de Inovare si Competitia Regionala de Eco-Inovare au ca tema centrala eco-inovarea. Produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative vizate sunt solutiile inovative care isi gasesc aplicare concreta in sustinerea dezvoltarii sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficienta a resurselor.

***

Asociatia Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic este un organism non-guvernamental, non-profit, creat in anul 2006 cu misiunea de a creste competitivitatea economiei Regiunii Vest prin facilitarea cooperarii dintre firme si universitati, cat si organizatii de cercetare-dezvoltare si inovare. Membrii fondatori ai Asociatiei Tehimpuls sunt ADR Vest, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei", Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Asociatia pentru Cercetare Multidisciplinara din Zona de Vest si Asociatia Inginerilor din Romania. Acestora li s-au alaturat, in anul 2010, Azur SA si Obrist Eastern Europe SRL, iar in anul 2013, Universitatea de Vest „Vasile Goldis" din Arad.

< inapoi