ŞTIRI
Home / Ştiri

Proiect castigat de Regiunea Vest la Bruxelles

14.08.2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitatea sa de organizatie initiatoare a clusterelor Automotivest si Clusterul Regional TIC, a depus o expresie de interes, in mai 2014, in cadrul apelului lansat de Comisia Europeana impreuna cu Observatorul European de Clustere, pentru selectarea a 6 regiuni demonstrative europene interesate sa-si dezvolte politicile de clustere intraregionale si sa isi consolideze retelele de clustere create pentru cresterea competitivitatii industriilor implicate si dezvoltării IMM-urilor membre.

Astfel, Regiunea Vest a fost selectata ca parte a grupului de 6 regiuni demonstrative dintr-un total de 44 de aplicatii la nivel european.

Acest demers va aduce importante beneficii Regiunii Vest si clusterelor implicate in aceasta initiativa, atat de imagine cat si de expertiza, proiectul constand in asistenta acordata de experti ai Observatorului Europan de Clustere pe parcursul anului 2015.

Acest apel este legat de contractul prin care Comisia Europeana a lansat a doua editie a Observatorului European de Clustere 2014-2016, pe durata a 3 ani (pe programul 2013 CIP-EIP Work Programme). Autoritatea de management pe acest contract este Unitatea D5: Clusters and Emerging Industries, a Enterprise & Industry Directorate-General, din Comisia Europeana.

< inapoi