ŞTIRI
Home / Ştiri

Primaria Timisoara acordă facilitati fiscale pentru investitiile foarte mari ce creeaza locuri de munca

19.09.2012

Municipalitatea timişoreană acordă facilităţi fiscale pentru investiţiile mari, care depăşesc 2 milioane de euro şi care duc la crearea de noi locuri de muncă, a declarat marţi, viceprimarul Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Aceste facilităţi pot merge până la scutirea totală a obligaţiilor fiscale, în funcţie de valoarea investiţiei. Anul trecut, Primăria Timişoara a acordat facilităţi fiscale ce au constat în anularea cotei de 50%, respectiv, a cotei de 25% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale restante până la finele lunii august.

"Facilităţile pe care le acordăm suplimentar faţă de cele de anul trecut, pot merge până la 100%, dacă vorbim de investiţii foarte mari, de peste 2 milioane de euro, pentru că vorbim de multe locuri de muncă noi şi, indirect, de bani care vin la bugetul local. Este normal să stimulăm astfel de investiţii mari", a precizat Grindeanu.

Pe de altă parte, viceprimarul a afirmat că va fi reactualizat în plenul Consiliului Local de la finele lunii septembrie proiectul legat de ajutorul de minimis, parte a penalităţilor care li s-ar aplica firmelor ce nu şi-au plătit la timp taxele şi impozitele, din cauza crizei economice sau a a unui management defectuos al firmelor. "Încercăm să sprijinim aceste firme, pentru că sunt bani nerecuperaţi de ani buni, iar noi estimăm un venit de circa 5 milioane de lei la bugetul local, similar sumelor încasate anul trecut", a spus Grindeanu.

Cea mai veche datornică la fiscul timişorean este o asociaţie care are restanţe de 5 milioane de lei, care reprezintă neplata impozitelor cumulate pe ultimii cinci ani. Printre datornici sunt atât agenţi economici români, cât şi străini.

În Timişoara sunt înregistraţi 12.000 de agenţi economici activi.

< inapoi