ŞTIRI
Home / Ştiri

Proiectul FRESH – proiect castigat de ADR Vest

05.01.2010

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg IV C a aprobat în data de 5 noiembrie 2009 proiectul FRESH - "Promovarea modelelor de dezvoltare economică sustenabilă la nivel regional". Proiectul are un buget de 2,1 milioane de euro, durata de 3 ani, începând cu luna februarie 2010, şi a fost propus de un consorţiu format din 12 organizaţii din şase state membre ale Uniunii Europene:  Finlanda, Irlanda, Italia, Polonia, Marea Britanie şi România. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de partener în cadrul consorţiului, are alocat un buget de 100.000 euro.

Obiectivul proiectului FRESH este de a integra componenta de inovare "eco" (inovare ce presupune reducerea impactului negativ asupra mediului) în strategiile de inovare regională şi alte documente de planificare ale partenerilor, şi de a crea instrumentele regionale care favorizează în acelaşi timp creşterea economică şi protejarea mediului înconjurător. 

Scopul participării Regiunii Vest în cadrul acestui proiect este de a exploata şi consolida componenta sustenabilă a dezvoltării regionale, prin încurajarea unor lanţuri de producţie  capabile să aducă valoare adăugată şi inovare în economia regională, şi anume a unor întreprinderi şi sectoare care să contribuie în mod eficient la prosperitatea regiunii, iar în acelaşi timp să genereze calitate a mediului şi a vieţii. 

< inapoi