ŞTIRI
Home / Ştiri

Regiunea Vest participă în cadrul proiectului iEER la vizita de studiu in Valencia pentru a afla mai multe despre suport pentru startup-uri și accelerarea afecerilor

18.10.2016

Proiectul iEER continuă schimbul de experiență cu o vizită în orașul Valencia, din Spania. În perioada 26-28 octombrie 2016, partenerii și actorii interesați din cadrul proiectului iEER se vor întâlni pentru a afla mai multe despre politicile regionale și programele din Valencia pentru susținera creării de startup-uri și acceleratoare de afaceri. Prima vizită de studiu ce a avut loc în Brandenburg a pus accent pe competențe antreprenoriale și activare, iar acum este timpul pentru a avansa către informații despre modul în care regiunile pot sprijinii tineri antreprenori în a-și tranforma ideile în startup-uri, iar mai târziu, să sprijine startup-urile să se dezvolte în companii puternice.

Valencia este cel de-al treilea oraș ca mărime din Spania, cu o populație de 1.55 mil de locuitori. În anul 2015, a obținut premiul pentru Regiunea Antreprenorială Europeană pentru puterea ecosistemului antreprenorial. Regiunea este expertă în generarea și atragerea antreprenoriatului. Peste 100 de entități sunt implicate în ecosistemul local antreprenorial, printre care se numără 6 acceleratoate de afaceri, 4 centre europene pentru companii inovative, 5 parcuri științifice și 7 entități de sprijin specific pentru economie socială. Orașul găzduiește peste 10 spații de lucru colaborative și multe instituții publice care coordonează ecosistemul prin diverse dimensiuni.

În vizita de studiu din Valencia, participanții vor avea ocazia să cunoască programe locale pentru antreprenoriat și să aducă idei de suport pentru startup-uri, de la rezolvarea de probleme până la trecerea la următorul nivel, acela de scaleup. Discuțiile deschise de grup vor evidenția noi provocări și tendințe, și vor atince și subiecte ca piețe globale, acceleratoare sociale, finanțare, infrastructuri și talend pentru dezvoltare.

Urmăriți contul de Twitter @BoostiEER pentru a fi la curent cu informații despre proiect.

< inapoi