ŞTIRI
Home / Ştiri

A fost lansat primul portal de turism dedicat Banatului romanesc si Banatului sarbesc

10.04.2014

Asociația Tehimpuls - al cărui membru fondator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) - a realizat și implementat, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia), proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale" ce vizează promovarea turismului din Banat (Banatul românesc și Banatul sârbesc) și crearea de instrumente care să faciliteze revigorarea acestuia și susținerea administrațiilor locale în procesul de construire a unui brand turistic regional.   

Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt construirea unui portal trilingv (în limbile română, sârbă și engleză) dedicat promovării Banatului - www.banatour.eu, înființarea unui birou de informare în cadrul asociației Tehimpuls din România și a unui cluster - Banat Route - în Serbia format din primăriile localităților din Banatul sârbesc (Banatul de Nord, Banatul de Mijloc și Banatul de Sud).

Lansarea portalul turistic www.banatour.eu a avut loc in data de 9 aprilie 2014, în prezența partenerilor din cadrul proiectului, a reprezentanților administrațiilor publice locale din Banat (primării și consilii județene), a asociațiilor de turism și a universităților din regiune, precum și în prezența reprezentanților clusterului dedicat turismului din Banatul românesc - ClusturBanat - și a reprezentanților parcurilor naturale din regiune.

***

Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic este un organism non-guvernamental și non-profit cu misiunea promovării inovării şi facilitării transferului tehnologic în Regiunea Vest. Tehimpuls a fost înființat în luna septembrie a anului 2006 ca urmare a Strategiei Regionale de Inovare - strategie ce a fost implementată în Regiunea Vest de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) în perioada 2004-2006. ADR Vest este unul dintre membrii fondatori ai Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic. 

Agenția pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin (Serbia) este prima instituție dedicată dezvoltării socio-economice a Provinciei Autonome Voivodina și a regiunii Banat din Serbia.  Astfel, agenția caută soluții sustenabile din punct de vedere economic și social, soluții prietenoase cu mediul care să asigure o dezvoltare susținută a regiunii Banat din Serbia.

Vizitati portalul aici...

< inapoi