ŞTIRI
Home / Ştiri

Intalnirea anuala a Retelei Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicatiilor, 26-28 noiembrie 2013, Derry, Irlanda de Nord

06.12.2013

Cea de-a doua reuniune a Comisiei Interregionale de Management a ERNACT a avut loc in perioada 26-28 noiembrie 2013, în Derry, Irlanda de Nord.

Prima întâlnire a Comisiei Interregionale de Management a ERNACT  a avut loc la Timisoara, Regiunea Vest - Romania, la 21 de ani de la înființarea rețelei, eveniment festiv ce a avut loc la Bruxelles, la sfârșitul anului 2012.

Scopul întâlnirii a fost de a lansa următoarea fază de acțiuni în curs de pregătire a rețelei ERNACT, pentru noua perioadă de programare in cooperare teritorială, 2014-2020.

Ordinea de zi a cuprins si următoarele obiective:

  • Lansarea, în colaborare cu Comisia Regiunilor Periferice si Maritime (CRPM), a consultarilor privind Agenda digitală in zona Atlantic
  • Inițierea unui studiu de fezabilitate pentru a stabili beneficii reciproce de cooperare cu Atlantic Canada pe tema Agendei digitale
  • Discutații privind legăturile dintre Specializare inteligenta și Agenda digitală
  • Progresul proiectului de revizuire și acordul privind planul de acțiune și bugetul pentru 2014, în contextul noilor programe de finanțare pentru perioada 2014-2020.

Regiunea Vest este membră în cadrul ERNACT (reţea europeană înfiinţată în 1990 şi alcătuită din autorităţi locale şi regionale din 7 regiuni europene din Cehia, Irlanda, România, Spania și Suedia) începând cu 1 ianuarie 2012.

Obiectivul principal al Reţelei ERNACT constă în promovarea Economiei Bazate pe Cunoaştere şi a Societăţii Informaţionale la nivelul regiunilor partenere, cu precădere prin dezvoltarea şi implementarea de proiecte transfrontaliere, inter-regionale şi transnaţionale care să contribuie la definirea unor modele de dezvoltare regională bazată pe tehnologia informaţiei  şi comunicaţiilor.

Până în prezent, ERNACT a implementat peste 20 de proiecte în domeniul TIC. Proiectele implementate au vizat arii de dezvoltare precum: e-guvernare, dezvoltarea de sisteme online de consultare publică, e-procurement (sisteme electronice pentru achiziții publice), tehnologia telecomunicaţiilor mobile, reţele "de bandă largă" de mare viteză, e-business şi reţele de cooperare pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Imagini video din cadrul intalnirii aici...

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de internet a Reţelei ERNACT -   www.ernact.net

< inapoi