ŞTIRI
Home / Ştiri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a finalizat studiul asupra calității vieții în Regiunea Vest

05.07.2013

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a finalizat, cu sprijinul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES),  studiul asupra calității vieții locuitorilor din Regiunea Vest. Studiul a fost realizat în cadrul proiectului Creşterea impactului utilizării Fondurilor Structurale asupra calităţii vieţii locuitorilor din Regiunea Vest finanțat în cadrul Programului Operațional de Asistență Tehnică 2007-2013.

Acesta este unul dintre cele cinci studii realizate de către ADR Vest, cu sprijinul partenerilor locali și regionali implicati în procesul de planificare a dezvoltării regionale, care contribuie la realizarea unui Plan de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest bine fundamentat. De asemenea, aceste studii contribuie la elaborarea portofoliului de proiecte al Regiunii Vest pentru noua perioadă de programare în care vor fi disponibile fonduri nerambursabile.

Scopul acestui studiu este identificarea potențialului de dezvoltare și atragerii de fonduri destinate dezvoltării în vederea creșterii calității vieții și transformării Regiunii Vest într-un loc atractiv pentru locuit, muncit și vizitat. Studiul este realizat de ADR Vest în perioada septembrie 2012 - februarie 2013.

Principalele concluzii ale studiului raportate la întreaga Regiune Vest se referă la:

  • O calitate bună a mediului social reprezentat de relaţia cu membrii familiei şi membrii comunităţii;
  • Un grad ridicat de satisfacţie privind confortul locuinţei, un impact pozitiv al proiectelor de finanţare UE şi mulţumire faţă de locul de muncă;
  • Nevoia unui mediu economic mai dinamic ce oferă şanse mai multe pentru dezvoltarea noilor afaceri. 

Elemente ale studiului pot fi consultate aici...

Profilul Regiunii Vest poate fi consultat aici...

Profilul localitatilor urbane din Regiunea Vest poate fi consultat aici..

< inapoi