ŞTIRI
Home / Ştiri

Lansarea proiectului, BanaTour - "Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităţilor locale”, 11 aprilie 2013, Timisoara

09.04.2013

Asociația Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic impreuna cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională, Regiunea Vest, România au plăcerea de a vă anunta evenimentul de lansare al proiectului BanaTour - Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităţilor locale, care va avea loc în 11 aprilie, ora 11:00, Sala de Consiliu, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

În octombrie 2012, Asociatia Tehimpuls a început derularea proiectului BanaTour - Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităţilor locale,  finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia 2007-2013.

Obiectivul proiectului este de a realiza o promovare strategică, eficientă şi de impact a ofertei şi potenţialului turistic transfrontalier și se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin.

Antreprenorii  din industria turistică, instituţiile publice active în sectorul turistic, ONG-urile care operează în turism, turiştii naţionali şi internaţionali  vor avea, în urma realizării acestui proiect, acces la un portal care va îngloba un pachet personalizat de instrumente şi servicii inovative pentru beneficiul comunităţilor locale. 

***

Asociaţia Tehimpuls - Centru Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic a fost constituită în anul 2006 cu misiunea de a creşte competitivitatea economică regională prin facilitarea cooperării între mediul de afaceri, universităţi şi centre de cercetare. 

Astfel, Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic se adresează atât mediului economic prin acordarea de servicii suport pentru implementarea de soluţii inovatoare în întreprinderi, cât şi mediului academic prin furnizarea de servicii de comercializare a rezultatelor cercetării şi intermediere de transferuri tehnologice.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest implementează politica de dezvoltare regională din România, aflată acum la aproape 15 ani de la crearea celor opt regiuni de dezvoltare. În această perioadă, ADR Vest a gestionat programele Phare Coeziune Economică şi Socială, programe cu finanţare naţională, în prezent fiind Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 - 2013.

Portofoliul de competenţe al ADR Vest include elaborarea politicii regionale, atragerea de investiţii străine directe, dezvoltarea de proiecte, managementul clusterelor în sectoarele automotive şi tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, internaţionalizare şi, nu în ultimul rând, inovare.  În acest sens, ADR Vest a elaborat în perioada 2002 - 2004, cu finanţare din fondurile Uniunii Europene, prima Strategie Regională de Inovare din România, asigurând de atunci monitorizarea continuă, actualizarea periodică şi implementarea de proiecte pilot.

 

< inapoi