TARG INOVARE 2014
Home / Evenimente / Targ Inovare 2014

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă "Târgul Regional de Inovare 2014"  - Ediţia a - II - a, Arad, Regiunea Vest România, 12 Noiembrie 2014


Peste 250 de persoane au luat parte la cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare, 12 noiembrie 2014, Expo Arad.


The Story - Targul Regional de Inovare 2014 aici...

Prezentarile din cadrul evenimentului pot fi consultate aici...

Pozele pot fi descarcate aici...

Cele mai bune 10 solutii eco- inovative aici...


Profilul vorbitorilor in cadrul conferintei aici...

Târgul Regional de Inovare a avut loc în data de 12 noiembrie 2014, la Expo Arad, Arad, Regiunea Vest România. Peste 250 de persoane au luat parte la cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare, organizat de către ADR Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic și cele două clustere ale Regiunii Vest - clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Formatul evenimentului de anul acesta a avut două componente, identificarea oportunităților de finanțare oferite de programul Orizont 2020 și promovarea activității de cercetare a universităților si organizațiilor din Regiunea Vest. In plus, evenimentul a inclus și Competiţia Regională de Eco-Ionvare în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune 10 soluţii eco-inovative, care vizează utilizarea eficientă a resurselor şi un impact redus asupra mediului.


De asemenea, la Atelierul de Proiecte Regionale Strategice in cadrul Programului Orizont 2020, în cadrul căruia au fost identificate oportunităţile de finanţare oferite de programul Orizont 2020, precum și idei de proiecte regionale strategice în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare şi dezvoltarea afacerilor innovative.

Dat fiind aprecierile pozitive şi impactul acestui eveniment, vă vom informa in avans asupra datei de organizare a ediției 2015, a Targului Regional de Inovare.

***

Formularul de inregistrare pentru participarea la Targul Regional de Inovare 2014 este disponibil aici...

Agenda Targului Regional de Inovare 2014 este disponibila aici...

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic și cele două clustere ale Regiunii Vest - Automotivest și Clusterul Regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, organizează cea de-a doua ediţie a Târgului Regional de Inovare, eveniment  anual care promovează inovarea generată în Regiunea Vest.

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul unei zile, în 12 noiembrie 2014, la Arad.

Târgul Regional de Inovare 2014 se va concentra pe două obiective:

  • Promovarea şi dezbaterea oportunităţilor de finanţare oferite de programul Orizont 2020, pentru dezvoltarea de proiecte regionale strategice în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare şi dezvoltarea afacerilor inovative
  • Acordarea Premiului Regional de Inovare 2014, în cadrul competiţiei de produse/tehnologii/soluţii inovative

De data aceasta, în cadrul competiţiei vor fi selectate soluţii eco-inovative, care vizează utilizarea eficientă a resurselor şi un impact redus asupra mediului, în următoarele domenii: automotive şi construcţii de maşini, agroalimentar, construcţii, eficienţă energetică şi surse de energii regenerabile şi tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor. Premiile vor consta în sesiuni de training,  scheme de consultanţă  şi grant-uri pentru dezvoltarea unor start-up-uri eco-inovative şi vor fi oferite în cadrul proiectului „Intreprinderi Eco-Inovative în Regiunea Vest", finaţat prin Programul Inovare în Industria Verde România, prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian  2009-2014 - Norway Grants, Operator Program - Innovation Norway.

Vă reamintim că Prima Ediţie a Târgului Regional de Inovare "InnoMatch", organizat în perioada 3-4 aprilie 2013, la Arad, a atras peste 650 de participanţi, 47 de organizatii expozante - centre de cercetare, universităţi, precum şi firme din domeniile automotive şi construcţii de maşini, agroalimentar, construcţii, eficienţă energetică şi surse de energii regenerabile şi tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, şi a promovat 97 de produse inovative.

Mai multe informaţii despre Târgul Regional de Inovare, ediţia 2013 - speakeri, prezentări, poze:

http://www.regiuneavest.ro/evenimente/targ-inovare-2013/

http://innoboost.tehimpuls.ro