ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Huawei va aplica la schema de ajutor de stat pentru joburi in IT&C din Romania

Data: 10.12.2012

Compania chineză Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, se pregăteşte să aplice anul viitor la schema de ajutor de stat din România destinată firmelor mari care vor crea câte cel puţin 200 de noi locuri de muncă într-o perioadă de trei ani,  a declarat într-o întâlnire cu presa Victor Stan, director general al centrului de servicii globale deschis de companie la Bucureşti.

"Vrem să aplicăm pentru schema de ajutor de stat în luna februarie a anului viitor", a spus Stan.

Această schemă de ajutor de stat şi facilităţile fiscale acordate programatorilor sunt foarte importante pentru companii şi fac din România o destinaţie favorită în regiune pentru asemenea proiecte, a spus Stan.

Huawei are în prezent în România 650 de oameni şi îşi menţine obiectivul de a ajunge în 2014 la 1.500 de angajaţi, a precizat Vlad Doicaru, director general adjunct al Huawei România. "Ne menţinem planul de a ajunge la 1.500 de oameni în România până în 2014", a spus el.

În acest an, Huawei a transferat din China în România o divizie de cercetare & dezvoltare în care lucrează 100 de oameni. "În această divizie lucrează exclusiv chinezi", a precizat Doicaru.

< inapoi