ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Proiecte ecologice cu 50% bani de la UE

Data: 05.07.2012

IMM-urile pot primi bani pentru afaceri ecologice, reciclarea materialelor sau construcţii durabile.

Proiectele care au o componentă de ino­vaţie în ecologie, pro­tecţia mediului, pot beneficia de granturi de până la 50% din valoarea eligibilă prin intermediul programului "Eco Innovation".

Banii pot fi folosiţi pentru echipamente şi infrastructură precum şi pentru materiale, procese, tehnici şi metode care au legătură cu acti­vităţile de inovare.

Bugetul programului în 2012 este de 34,8 milioane de euro. Dedicat în special IMM-urilor, acesta va finanţa circa 50 de proiecte. IMM-uri sunt firmele cu mai puţin de 250 de angajaţi şi cifră de afaceri sub 50 de milioane de euro.

Eco Innovation vizează cinci domenii prioritare: reciclarea materialelor, apa, materialele de construcţii durabile, afacerile ecologice, sectorul alimentelor şi băuturilor.

Potrivit prezentării programului, proiectul trebuie să aibă un caracter inovativ, luând în acelaşi timp în calcul impactul economic, care trebuie să fie unul important.

Proiectul trebuie să fie eficient din punct de vedere cost - beneficiu şi să demonstreze că are care o capacitate de replicare importantă.

Anunţul de depunere a proiectelor este publicat pe site-ul EACI, la adresa http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation. Acesta include setul de criterii care trebuie îndeplinite pentru a accesa finanţarea.

Câteva din proiecte care au primit deja bani în rundele trecute de finanţare au fost: transformarea în plăci de ceramică a aparatelor TV uzate, noi mecanisme de sortare a deşeurilor, ambalaje ecologice inovatoare pentru lapte şi o nouă tehnică de reciclare a materialelor textile.

Depunerea proiectelor se poate face până pe 6 septembrie, urmând ca până la finele lunii martie 2013 cei care au depus proiecte să fie înştiinţaţi de rezultatul evaluării.

 

 

 

 

< inapoi