ARTICOLE DE PRESă
Home / Articole de Presă

Ambasadorul Belgiei sustine ca doua companii belgiene isi vor dezvolta afacerile la Arad

Data: 06.10.2011

Ambasadorul Regatului Belgiei la București, Philippe Beke, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Arad, că două companii importante din ţara pe care o repezintă îşi vor dezvolta, afacerile la Arad, în perioada imediat următoare.


Ambasadorul Regatului Belgiei la București a purtat discuţii cu Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad, în timpul cărora a precizat că va sprijini orice investiţie belgiană în partea de Vest a ţării.

În cadrul discuțiilor pe care ambasadorul le-a avut cu autorităţile locale şi judeţene, s-a încercat identificarea de noi oportunități de colaborare între firmele românești și belgiene. Philippe Beke a anunţat că două companii belgiene vor începe afacerile la Arad, în zilele următoare.   „Vă pot anunţa că în următoarele săptămâni, o companie belgiană, H. Essers Romania, va începe să opereze în judeţul Arad, prin terminalul pentru containere de la   Curtici. De asemenea, un important dezvoltator imobiliar belgian va oferi facilităţi în construcţii şi va începe construcţia a 300 de case în Arad, în cartierul Aurel Vlaicu", a mai afirmat ambasadorul.

Philippe Beke a susţinut că apreciază investiţiile în infrastructură care se fac la Arad, în special construcţia tronsonului de autostradă Arad-Timişoara, dar şi viitoarele lucrări care vor demara pe tronsonul Nădlac-Arad. „Am avut ocazia, de nenumărate ori, să vizitez această zonă bine dezvoltată din punct de vedere al logisticii şi al transportului. Aud în fiecare zi progresele care se fac la construcţia Autostrăzii Arad-Timişoara. Este foarte important faptul că lucrările de construcţie a auto­străzii vor ajuta nu doar companiile, ci şi dezvoltarea economică a zo­nei", a precizat ambasadorul Belgiei.

În timpul vizitei la Arad, Philippe Beke a participat şi la o întâlnire cu Marius Jurcă, primarul oraşului Lipova şi a vizitat secţia de pneumologie TBC a  Spitalului orăşenesc din Lipova.

 Primarul Gheorghe Falcă a primit în această dimineaţă vizita ambasadorului Belgiei în România, Excelenţa sa Philippe Beke. În cadrul întâlnirii dintre Excelenţa sa Philippe Beke şi primarul Gheorghe Falcă s-a discutat despre oportunităţi de dezvoltare a cooperării în domeniul economic, social şi cultural. „Ambasadorul va participa la inaugurarea investiţiei grupului belgian Louis Delhaize -  hypermarketul Cora din cadrul noului mall Galleria Arad şi va vizita o fabrică de mobilă cu capital belgian care îşi desfăşoară activitatea în Zona Industrială NV. Firmele cu capital belgian din Arad activează în sectorul industrial, transporturi, comerţ dar şi în domeniul imobiliar şi agricol. Încrederea oamenilor de afaceri care au investit la noi a generat interesul comunităţilor locale din Belgia pentru extinderea colaborării cu Aradul. Din anul 2009 a început colaborarea între oraşul Heist-op-den-Berg şi municipiul Arad, cu programe comune în domeniul cultural-educativ, iar parteneraitul se va consolida în acest an prin semnarea acordului de înfraţire între cele două oraşe", se precizează într-un comunicat dat pu­blicităţii de biroul de presă

< inapoi