ŞTIRI
Home / Ştiri

Sesiune de instruire adresata arhitectilor din Regiunea Vest pe tema constructiilor din lemn

13.05.2014

La invitația Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în data de 14 mai 2014,  experţii Universităţii de Ştiinţe Aplicate Karelia din Finlanda, domnul Asko Puhakka şi anume domnul Toni Kekki vor susține o sesiune de instruire adresată arhitecților din Regiunea Vest pe tema constructilor din lemn. Evenimentul va fi găzduit în Sala de Consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională  Vest.

În cadrul acestui eveniment domnul Asko Puhakka - absolvent al Facultăţii de Inginerie Forestieră din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Forestiere din Joensuu şi al masterului în domeniul Ştiinţelor Administrative, Dreptul Mediului din cadrul Universităţii din Joensuu şi domnul Toni Kekki - licenţiat în Ştiinţele Tehnicilor de Construcţii, deţine titlul de master în domeniul Ingineriei Tehnicilor Structurale, ocupă poziţia de Specialist în domeniul Construcţiilor din Lemn în cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Karelia de Nord - vor prezenta teme referitoare la:

  • Cheresteaua ca şi materie prima; Produse din cherestea şi lemn stratificat
  • Utilizarea cherestelei în diferite structuri
  • Cum răspunde cheresteaua cerinţelor tehnice?
  • Prefabricarea, conectori şi sisteme de construcţie

***

În cursul anului 2013, ADR Vest a încheiat acordul de cooperare cu Universitatea de Științe Aplicate - Regiunea Karelia de Nord, Finlanda prin care a fost inițiată o colaborare între cele două regiuni în beneficiul autorităților publice, universităților și antreprenorilor din Regiunea Vest, domeniul energiilor regenerabile și al eficienței energetice în clădiri.

Regiunea Karelia de Nord deține cel mai important centru de expertiză pentru sectorul forestier finlandez. Aici se desfășoară ample cercetări în domeniu la cel mai înalt nivel, multe dintre marile companii din sector fiind prezente în regiune. Utilizarea de energie regenerabilă reprezintă 63% din consumul total de energie din Regiune North Karelia, 78% din această energie provenind din biomasă forestieră. Planul Oil Free Region 20130 elaborat de Consiliul Regional al Kareliei de Nord prevede pentru anul 2030 o regiune independentă de combustibili fosili.

 

< inapoi